VVD onderzoekt mogelijkheid coalitie VVD-PvdA-CDA-Stadspartij

stadhuis
De VVD gaat met de PvdA, het CDA en de Stadspartij in gesprek om de mogelijkheid van een nieuw college in Purmerend te onderzoeken. Na twee weken waarin intensief verkennend met alle partijen in Purmerend gesproken is, concludeert de VVD dat deze coalitie het meest tegemoet komt aan het streven naar een stabiel stadsbestuur.

De beoogde coalitie is met 19 zetels gebaseerd op een werkbare meerderheid in de gemeenteraad. Ook is de wijze waarop de partijen met de financiële problematiek van Purmerend om willen gaan belangrijk geweest bij de keuze die de VVD nu maakt.

De gesprekken met alle partijen, ook met de nu afgevallen fracties van Leefbaar Purmerend en D66, zijn door de VVD als zeer constructief ervaren. De VVD streeft er naar een college te vormen dat op brede steun in de raad kan rekenen. De financiële deskundigheid binnen de Stadspartij heeft een doorslaggevende rol gespeeld bij de keuze voor die partij. De Stadspartij zou hiermee als lokale partij voor het eerst in het college van Purmerend vertegenwoordigd zijn.

De onderhandelingen voor de nieuwe coalitie gaan begin volgende week van start.

 

Bron: persbericht gemeente Purmerend

Programma 2022-2026