Campagneteams concurreren op winkelcentra

weidevenne1
Ruim één week voor de verkiezingen neemt de spanning toe.
Het kabinet is net gevallen. Als je het optreden van de landelijke politici ziet voor de gemeenteraadsverkiezingen dan zou je haast gaan denken dat Uruzgan in Nederland ligt.

Schandelijk natuurlijk dat de PvdA het landsbestuur zo in de steek laat en overlaat aan CDA en ChristenUnie, net nu het er m.b.t. de bezuinigingen om gaat spannen. Weglopen voor verantwoordelijkheden die weleens niet zo populair kunnen uitpakken, daar lijkt het sterk op.
Maar als lokale politicus zou ik me eigenlijk niet in deze landelijk discussie moeten mengen, maar het moest me even van het hart.

De zaterdag na de val was het weer campagnedag in Purmerend. De Stadspartij bleek niet de enige die op pad was. Op het winkelcentrum Weidevenne stond een hele horde lokale partijen en op het Wormerplein was de PvdA bezig om een Amsterdamse politicus (Ahmned Marcouch) te promoten. Waar dat nu op slaat mag Joost weten.

De Stadspartij pionierde er lustig tussendoor. Op Weidevene viel het een beetje narrige en gespannen reageren van burgers op. Op het Wormerplein was juist de ontspannen sfeer een verademing.

Volgende week het laatste grote optreden op de  verkiezingsmarkt in ’t Stadje, op de Kaasmarkt.
weidevenne2

Programma 2022-2026