Kaasmarkt verkiezingsmarkt

kaasmarkt1
Was het maar april of nog beter mei, dat was de algemene stemming op de verkiezingsmarkt afgelopen zaterdag op de Kaasmarkt. Zo indirect de PvdA-ers die dit verplaatsen naar april/mei opperden, maar onmiddellijk vanuit de eigen gelederen werden afgebrand, toch gelijk gevend.

kaasmarkt2Zoals gebruikelijk was het koud en guur. De vele enthousiaste partijmarketeers zagen af en werden koud tot op het bot. Maar de stemming leed er niet onder. Deed een beetje denken aan die schaatsers die deelnamen aan de Elfstedentocht en daarbij wat afgevroren tenen opliepen. Ook die bleven altijd met vreugde vertellen over die barre tocht en de ontberingen die ze leden.
De Stadspartij heeft lering getrokken uit het verleden. Hieruit is de ervaring opgedaan dat er zaterdags in ’t Stadje veel niet-Purmerenders rondlopen. Beemsterlingen, Volendammers ja zelfs Amsterdammers, maken wel 50% van de bezoekers uit. Een kleine maar stevig groepje bleef daarom bij de stal op de Kaasmarkt, de rest vloog uit over de winkelcentra in Purmerend
In de middag werd het droog en kwam toch nog veel publiek op de kramen van de diverse partijen af, zo werd het toch nog een opgewekt ogende middag.

Rond 16.00 uur constateerde onze ‘floormanager’ Bert Meulenberg dat veel van ons materiaal op was. Er moeten dus die dag in Purmerend honderden folders, kranten en pennen zijn verspreid. Allemaal mee naar huis genomen want je vond ze op straat niet terug.
kaasmarkt5Anders was het bij de eetkraam van de VVD. Daar slingerde de rotzooi flink in de rondte in weerwil van de eigen opgezwollen uitroepen op de posters.

Moe maar voldaan werd na afloop nog even bijgepraat in proeflokaal Bakker, waar ook Leefbaar Purmerend zat bij te komen.
Dat leidde Mario Hegger tot de uitroep dat proeflokaal Bakker, met de nadruk op lokaal, de thuisbasis is voor de lokale partijen. Daar waar de Bonte Koe dat is voor de anderen. Hij bracht vervolgens, onder luide bijval, en toost uit op het stemsucces van de lokale partijen.kaasmarkt4

Programma 2022-2026