HomeNieuwsSociale ZakenVerbouwing spoedpost Waterlandziekenhuis

Verbouwing spoedpost Waterlandziekenhuis


Op 1 september start de verbouwingvan de Spoedpost van het Waterlandziekenhuis. 

Deze verbouwing brengt overlast met zich mee voor met name de patiënten van de Huisartsenpost (HAP).
De Huisartsenpost wordt tijdelijk wverplaatst naar poli Longziekten. ‘s Avonds en in het weekend moeten patiënten van de Huisartsenpost dus via de Spoedeisende Hulp naar poli Longziekten (poli 20). De ingang verandert dus tijdens het hele bouwproces niet.

De bouwkundige aanpassingen moeten ervoor zorgen dat misverstanden en onnodig wachten voorkomen worden, vertelt Nout Waller, manager Kwaliteit en Veiligheid van het Waterlandziekenhuis. ‘De scheiding  van de wachtkamers maakt duidelijk op welke zorgverlener de patiënt wacht. Als de patiënt van de Huisartsenpost naar de Spoedeisende Hulp wordt doorverwezen, moet hij van wachtkamer verwisselen zonder opnieuw het verhaal te hoeven doen. Door de verbouwing zullen de Huisartsenpost en Spoedeisende Hulp de samenwerking verder kunnen verbeteren en zal de patiënt beter en sneller geholpen kunnen worden.’

Naar verwachting zal de HAP in december op zijn nieuwe plek zijn gesitueerd. Hierna volgt fase twee waarbij de SEH wordt verbouwd.  De totale verbouwing van de Spoedpost is in februari 2016 gereed.

Sociale Zaken artikelen