HomeNieuwsSociale ZakenSTELLING: Herstructurering van de sociale werkvoorziening Baanstede is een goede zaak

STELLING: Herstructurering van de sociale werkvoorziening Baanstede is een goede zaak

werkenvoorwerk
In het Purmerends Nieuwsblad wordt de politieke partijen elke week een stelling voorgelegd. Een veelheid van antwoorden is het gevolg. Om de
stelling van de Stadspartij niet verloren te laten gaan zetten we hem ook op onze website. Deze week luidt de stelling: Herstructurering van de sociale werkvoorziening Baanstede is een goede zaak

De Stadspartij is het deels eens met deze stelling. Mensen die bij een reguliere werkgever kunnen werken moeten daartoe worden aangezet. Zo nodig met ondersteuning. Maar om nu als uitgangspunt te nemen dat er maar 30% van de huidige plaatsen op Baanstede blijven bestaan vinden we erg rigoureus. We praten wel over een groep kwetsbare mensen. Er zal een grote groep moeten worden ondergebracht bij werkgevers in de regio. Wij vrezen dat hier problemen gaan ontstaan en er groepen buiten de boot gaan vallen.

Gemeente Purmerend lanceert website www.meedoeninpurmerend.nl

Met een persbericht heeft de gemeente Purmerend laten weten dat het zonder hulp van de werkgevers zeker niet gaat lukken. De gemeente Purmerend heeft daarom onlangs de website www.meedoeninpurmerend.nl gelanceerd.
Deze site is voor werkgevers in de regio die op zoek zijn naar gemotiveerd en beschikbaar personeel. Het is een van de middelen die het voor werkgevers makkelijker en aantrekkelijker maakt om ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ in dienst te nemen. Op deze nieuwe website kunnen werkgevers gratis hun vacatures plaatsen en CV ’s bekijken van geschikte kandidaten.

Ondanks de economische crisis hebben veel werkgevers genoeg werk, stelt de gemeente Purmerend. Tegelijkertijd zijn er mensen met een bijstandsuitkering die direct aan de slag kunnen en willen. Met de nieuwe website wil de gemeente het nog makkelijker maken voor ondernemers om mensen met een bijstandsuitkering in dienst te nemen.

Volop voordelen en regelingen
Werkgevers die via www.meedoeninpurmerend.nl nieuw personeel vinden, kunnen profiteren van veel voordelen. Denk aan: gratis werving en selectie door Bureau Werk, subsidie voor scholing en andere financiële voordelen. Interesse? Kijk op www.meedoeninpurmerend.nl of neem contact op met Bureau Werk, telefoonnummer (0299) 480 526.

Sociale Zaken artikelen