Slim

nieuwswildersaangifte
Ik lees dat HP/De Tijd-verslaggeefster Karen Geurtsen bijna vier maanden undercover verbleef bij de Tweede-Kamerfractie van de PVV. Doel: onderzoeken hoe ‘gevaarlijk’ de partij van Geert Wilders nu écht is. In de HP/De Tijd, schrijft ze over het hoe en waarom van deze moeilijke missie én de eerste kennismaking met Wilders’ keurkorps en de leider zelf.
‘Ik had hem kunnen doden. Ik had hem zelfs tientallen keren kunnen doden. Tijdens mijn eerste dagen als stagiaire bij de PVV kreeg ik een dagpas en gingen mijn tas en ik elke keer dat ik het Tweede Kamergebouw in wilde door de scanner. Toen ik na twee weken een permanente pas kreeg, mocht ik gewoon doorlopen. En dat terwijl Geert Wilders, mijn hoogste baas, de strengst beveiligde man van Nederland heet te zijn.
Gek vond ik dat gebrek aan controle. Mijn collegaatjes vonden dat ook. “Ik zou zo een bom mee kunnen nemen,” zei een van hen.’

Je moet jezelf wel een paar keer in de arm knijpen of je wel wakker bent en het echt gebeurd is als je deze ongein leest. ‘Ik had hem kunnen doden’, schrijft de stagiaire in haar opstelletje. Alsof het om misdaad onthullende journalistiek gaat en Karen Geurtsen inderdaad die wolf in schaapskleren is en niet dat domme lieve meisje, dat veel te aardig is om iemand om zeep te brengen. En de volwassen zogenaamde professionele hoofdredactie van HP/De Tijd plaats het onvolwassen epistel van de net uitgepuberde Karen nog pontificaal in het nieuwsblaadje ook. Je verstand staat er bij stil.

Ik zal eerlijk zijn, het is niet voor het eerst dat Geert Wilders mijn plotselinge sympathie verwerft door dit soort ‘kamikaze’ berichten van journalisten. Maar Geert Wilders heeft mijn sympathie niet nodig besef ik als ik even nadenk, hij is de situatie ondertussen op eigen kracht wel meester lijkt me. De manier waarop hij de niet op nieuws maar op sensatie beluste journalistiek weet te bespelen, dat getuigt van echte klasse, Dát zou onderwerp van studie door een echte onderzoekende journalist moeten zijn.

 Ik vergeet daarbij ook nog al die politici die koren op zijn molen gooien of net als D66-er Alexander Pechtold lekker meeprofiteren van alle media-aandacht.
Zo hebben de PvdA en GroenLinks in Amsterdam weer nieuwe munitie voor de PVV aangeleverd. Beide partijen willen dat hogere functies in het ambtelijk apparaat alleen nog maar worden vergeven aan niet-westerse allochtonen. De argumenten zijn dezelfde als 25 jaar geleden; ‘er moeten snel en geforceerd meer allochtonen topposities bezetten in het Amsterdams stadhuis.’ Maakt niet uit waar we ze vandaan slepen, desnoods uit Rotterdam, desnoods van de Albert Cuyp. Dat merk ik is de kern van de boodschap aan het volk. Het volk wordt zo wijs gemaakt dat kwaliteit ondergeschikt kan worden gemaakt aan kwantiteit en dat de diversiteit op allerlei maatschappelijk posities maakbaar is en niet in hoofdzaak een evolutionair proces.
Dat weten PvdA en GroenLinks natuurlijk wel anders waren ze na 25 jaar eigen onmachtspolitiek niet op dit in hun ogen (zelf veroorzaakte) dooie punt gestuit

Ach het is verkiezingstijd en met die vele potentiële kiezers met een allochtone achtergrond, is strooien met oppervlakkige verhaaltjes nooit weg. Het lijkt op een vorm van kraaltjes uitdelen door een ontdekkingsreiziger aan de autochtone bewoners van een ver en net nieuw ontdekt land.
Zelf zou ik, als het menens was, snel Job Cohen wippen vanwege zijn falen en het zich verexcuseren met ahmedmarcouchonnozele praatjes in de Noord-Zuidlijn affaire. Snel vervangen door iemand van het kaliber van Ahmed Marcouch (foto) lijkt me. Iemand die weet en laat zien hoe je de criminaliteit door de boefjes aanpakt en ondertussen ook professioneel politieke partijen tot de orde dwingt en zelf goed en efficiënt weet te besturen.
De achterban van de PvdA heeft Ahmed echter afgeserveerd. Hij was in hun ogen teveel bestuurder en te weinig ‘old boys’ partij mannetje.

Als de PVV een voetbalclub was dan kocht ik snel Ahmed Marcouch weg van het PvdA clubje. Zo in één klap laten zie dat het niet gaat om afkomst maar om de kwaliteit bij het bezetten van topposities.
Dat zou pas slim zijn en de zet van de eeuw van Geert Wilders! Hopelijk leest hij mij column, het advies is gratis!

Column artikelen