HomeNieuwsSociale ZakenMinisterie vordert tonnen terug van gemeente Purmerend

Ministerie vordert tonnen terug van gemeente Purmerend

geld3
Eerder liet dit jaar liet  Wethouder Daan, weten dat er een fout is gemaakt bij het opgeven van het aantal ingeschreven werknemers bij een sociaal werkbedrijf. Alleen de WSW-ers die werken via Baanstede zijn door de gemeente Purmerend opgegeven. (WSW Wet Sociale Werkvoorziening)
Bij het opgeven van het aantal werknemers i.v.m. te verkrijgen vergoeding vanuit het rijk, heeft men vergeten de werknemers mee te tellen die bij andere bedrijven dan Baanstede  werkzaam zijn. Dit leidt tot een enorme financiële tegenvaller voor de gemeente Purmerend.

Het ministerie blijkt vast te houden aan het door Purmerend opgegeven verkeerde aantal. Dat leidt ertoe dat er voor het jaar 2008 geld terugbetaald moet worden.  Het bedrag dat terug wordt gevorderd bedraagt € 728.000.
Op basis van de onjuiste gegevens van 2008 krijgt Purmerend ook nog eens voor 2010 520.000 euro minder, maar moet ondertussen de kosten wel betalen. 

Wethouder Daan laat weten het zeer teleurstellend te vinden dat het ministerie handelt op basis van gegevens waarvan inmiddels ‘zonneklaar’ is dat deze onjuist zijn. De gemeente Purmerend zal er alles aan doen om de terugvordering en het te lage bijdrage ongedaan  te maken.

Lees hier ook het bericht van 6 januari 2010

Sociale Zaken artikelen