HomeNieuwsColumnStemwijzer Purmerend verkiezingen 2014 gemeenteraad

Stemwijzer Purmerend verkiezingen 2014 gemeenteraad

verkiezingen_tekening_stembus
Bij de aankomende gemeenteraadverkiezingen op 19 maart 2014 kunnen Purmerendse kiezers geen gebruik meer maken van een stemadvies op internet. Er is, in meerderheid door de huidige politieke partijen, besloten om geen gebruik te maken van de diensten van Stemwijzer, Kieskompas of vergelijkbare stemadviessites.

Bij gebruik van een digitale stemhulp worden potentiële kiezers door een programma geloosd waarin antwoorden op politieke stellingen worden gevraagd. Het geheel bestaat meestal uit 30 stellingen waarop kan worden geantwoord met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. Na beantwoording rolt er een antwoord uit welke partij het dichtst bij iemand staat.

“Het invullen van een online stemhulp levert heel vaak verrassende uitkomsten op”, zegt lijsttrekker Mario Hegger van de Stadspartij. “Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 leverde het invullen van KiesKompas veel hilariteit op. Verstokte leden van een partij, met een grote kennis van de standpunten van deze partij, kwamen na invulling uit bij een partij waarop zij hun stem nooit zouden uitbrengen.”

De Stadspartij ziet meer in een actieve benadering van de Purmerendse zwevende kiezer. Je kunt op deze wijze ook dieper ingaan op politiek belangrijke punten van je partij waarin je het belang voor de kiezer wil benadrukken. De Stadspartij kiest met het motto “altijd dichtbij” voor direct contact met zijn kiezers.

Column artikelen