HomeNieuwsSociale ZakenZorgaanbieder Virenze overgenomen door Parnassia

Zorgaanbieder Virenze overgenomen door Parnassia

parnassialog
In december werd bekend dat Virenze failliet is gegaan. Deze instelling was een middelgrote aanbieder van ambulante GGZ aan jeugd (Jeugdwet) en volwassenen (Zorgverzekeringswet) en had 8 kinderen uit de gemeente Purmerend 2 kinderen vanuit de gemeente Beemster in zorg.
Virenze wordt overgenomen door zorgaanbieder Parnassia, een bekende aanbieder bij de gemeente. De formele overname Virenze is met ingang van 1-1- 2018. Dat is volgens de afspraak met de curator. De naam Virenze zal overigens niet voortgezet worden, alles zal onder het ‘merk’ Lucertis gaan vallen. De zorg voor de 10 kinderen en jongeren in zorg bij Virenze vanuit de gemeenten Purmerend en Beemster kan daarmee in 2018 voortgezet worden.
Vervolghulp
De overgang naar een andere zorgaanbieder heeft geen invloed op het recht op hulp. Kinderen behouden dezelfde rechten op hulp. Ook zijn er gesprekken gevoerd door het college met de huidige behandelaren en is aan hen een voorstel gedaan om bij Parnassia in dienst te komen. Uitgangspunt is dat kinderen en ouders/verzorgers zo min mogelijk last hebben van de doorstart en de behandeling zoveel mogelijk wordt voortgezet met de huidige behandelaren als dit gewenst is.
Informatie
Ouders/verzorgers en kinderen zijn geïnformeerd over de overname. Medewerkers van Parnassia gaan de komende weken contact met hen opnemen om afspraken te maken over de vervolghulp. Wanneer ouders/verzorgers of kinderen toch naar een andere zorgaanbieder willen dan kunnen zij contact opnemen met de consulenten van het loket jeugd Gemeente Purmerend.

Afbeelding: logo Parnassia

Sociale Zaken artikelen