HomeNieuwsSociale ZakenZaterdag 4 februari was er een open dag bij inloophuis Wij allemaal

Zaterdag 4 februari was er een open dag bij inloophuis Wij allemaal

Wij allemaal foto Stadspartij-BPP


De stichting Wij allemaal heeft haar inloophuis aan de Burgemeester D. Kooimanweg 11-13 in Purmerend en staat open voor een ieder die, direct of indirect, te maken heeft met kanker. Het inloophuis geeft advies en steun aan een ieder die direct of indirect te maken heeft met kanker.

Wanneer de diagnose kanker wordt vastgesteld, tegenwoordig bij 1 op de 3 mensen, staat niet alleen hun wereld stil maar ook die van de partner, de kinderen en andere dierbaren. Veel van de zekerheden blijken ineens helemaal niet meer zo vanzelfsprekend en de toekomst is beangstigend en verwarrend. Om dan te kunnen praten met lotgenoten die midden in het proces zitten of al herstellende zijn geeft veel patiënten een welkom houvast.

Het inloophuis wordt gerund door vrijwilligers en draait op subsidie en donaties, maar zeer zeker ook door steun van vele ondernemers.
Wij Allemaal heeft nauwe samenwerkingsverbanden met verschillende ziekenhuizen, fysiotherapeuten, sportorganisaties en zorginstellingen in de omgeving zodat op elke hulpvraag adequaat kan worden ingespeeld.

Zo kan een netwerk van ondersteuning aangeboden worden aan diegenen die steun en hulp nodig hebben, omdat ze getroffen worden door deze vreselijke ziekte.  

 

Het inloophuis is er ook voor de jeugd en wordt steeds bekender bij de scholen wat vooral voor de jeugd van grote waarde is. Het inloophuis heeft ook een speciale ruimte voor de jongste kinderen en een groepsbijeenkomsten voor kinderen en puber. 

Barbara Jonk, Frieda Stil en Ilona Karregat van Stadspartij_BPP bezochten de open dag en kregen een rondleiding door het mooie gebouw. Er waren verschillende ruimtes. Naast ontmoetingsplek is het ook een centrum waar begeleiding en tal van therapieën worden gegeven gericht op het verbeteren en ondersteunen van de lichamelijke en mentale conditie. Met als doel de kracht en weerbaarheid te vergroten en de controle over het leven weer terug te krijgen, in welke vorm of op wel niveau dan ook. En…, mocht er uitbehandeld zijn, de acceptatie.

Een bijzonder inloophuis, een plek waarin zowel mensen die kanker hebben of hebben gehad en hun dierbaren steun krijgen.

Wij Allemaal is blij met elke vorm van steun voor het werk dat zij verrichten, Steun geven kan op de volgende manieren:

  • Het invullen van het donateur formulier, waarmee u ons maandelijks of eenmalig machtigt voor het afschrijven van uw bijdrage.

  • Een financiële bijdrage over te maken op; Rabobank rekeningnr. NL05 RABO 0138 7721 42 t.n.v. Stichting Wij | Allemaal, Purmerend

  • Het schenken van producten of artikelen

  • U aan te melden als vrijwilliger

  • Lid te worden van de Wij | Allemaal 100 Club, waarmee u de stichting jaarlijks steunt.

Sociale Zaken artikelen