HomeNieuwsSociale ZakenWeek van de Eenzaamheid van 29 september t/m 6 oktober

Week van de Eenzaamheid van 29 september t/m 6 oktober

Doe mee tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Speciale activiteiten


In de Week tegen Eenzaamheid, van 29 september t/m 6 oktober, vinden er door het hele land veel speciale activiteiten plaats om extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid. Ook in Purmerend zijn er mensen die zich eenzaam voelen. In de Week tegen Eenzaamheid zeggen we tegen deze mensen: kom erbij! Er is dit jaar extra aandacht voor het thema ‘eenzaamheid en sociaal isolement’.

In Purmerend worden verschillende activiteiten georganiseerd, daarnaast worden bestaande activiteiten extra belicht.

Ontvang bezoek met gebak

WelzijnWonenPlus zorgt voor een match met een vrijwilliger, deze vrijwilliger neemt het gebakje mee! Aanmelden kan bij het servicepunt van WelzijnWonenPlus, via (0299) 426 364 of purmerend@welzijnwonenplus.nl. De gebakjesactie loopt t/m donderdag 6 oktober.

Ontmoeten tijdens een spellenmiddag

De Tien gemeenten: Hoornselaan 11 in Purmerend, gratis spellenmiddag op dinsdagmiddag 14.30-16.00 uur voor informatie: (0299) 424 451.
De Rusthoeve/ Wijkplein Centrum en Gors: Populierenstraat 1, Purmerend gratis spellenmiddag op vrijdagmiddag 14.30-16.00 uur voor informatie: (0299) 412 345.

Ontmoeten bij koffieochtenden in de wijk

Buurtpunt Gors, Lisdoddestraat 40, Purmerend: maandag en woensdagochtend van 10.00-12.00 uur.
Tilburykamer, Overlanderstraat 132, Purmerend: dinsdagochtend van 09.30-11.30 uur.
SWT Gildeplein, Gildeplein 70, Purmerend: donderdagochtend van 10.00-12.00 uur.
Buurtcentrum Gildeplein, Overlanderstraat 650, Purmerend: vrijdagochtend van 9.30-11.30 uur.
Wijkcentrum De Inval, Karekietpark 16, Purmerend. Maandag en woensdagmiddag van 13.00-14.00 uur gym en daarna koffiedrinken. Dinsdagochtend van 10.00-11.30 uur koffieochtend.
Buurtcentrum Heel Europa, Genuahaven 52, Purmerend. donderdagochtend 10.00-12.00 uur: Koffieochtend voor vrouwen (€ 1,- voor koffie en koek)
Buurtcentrum Heel Europa, Genuahaven 52, Purmerend. vrijdagochtend 10.00-12.00 uur: Koffieochtend voor mannen (€ 1,- voor koffie en koek)
Buurtcentrum De Terugkom, Karavaanstraat 6, Purmerend. Maandagmiddag vanaf 13.30 uur: Rummikub.

Ontmoeten voor jongeren

Jonger dan 22 jaar en zin om met leeftijdsgenoten te chillen, gamen of misschien een potje te poolen? Kom dan eens langs bij één van onze tiener- en jongerencentra in Purmerend en Beemster.

Ontmoeten voor kinderen

Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar is het Kinderparadijs een leuke speel- en ontmoetingsplek. Een echte avonturenspeelplaats waar kinderen de ruimte hebben om vrij te spelen, hutten te bouwen, pannenkoeken te bakken op een zelfgemaakt vuurtje en te varen op een vlot. Kijk voor de openingstijden en andere praktische informatie op www.clup.nl/kinderparadijs.

Sport en bewegen – Beweegbingo

3 oktober 11:30 uur in W.C.J. Passtoors, Weidevenne

3 oktober 13:45 uur in Triton, Wheermolen

4 oktober 10:45 uur in Middelwijck, Middenbeemster

7 oktober 11:00 uur in Plataanstate, Centrum

Opgeven vooraf is niet nodig. Maar de activiteit heeft wel ruimte voor een maximum aantal deelnemers. Op https://spurd.nl/sport-aanbod/senioren/ staat het volledige aanbod sport en bewegen voor senioren.

Kijk voor het volledige programma op www.purmerend.nl.

Zelf op bezoek

In Purmerend zijn veel mogelijkheden om aan de slag te gaan voor de omgeving. Er kan contact worden opgenomen met het Vrijwilligerspunt op telefoonnummer: (0299) 454 400 Of neem contact op met onderstaande organisaties die zich richten op het bezoeken van mensen thuis.

Humanitas

Wilt u zichzelf aanmelden om iemand te gaan opzoeken?  Dat kan als u goed bereikbaar bent per mail en als u bereid bent deel te nemen aan de vrijwilligersbijeenkomsten die ongeveer 4 keer per jaar worden georganiseerd in Purmerend. Het belangrijkste is echter dat u iets wilt betekenen voor anderen vanuit Humanitas-waarden zoals onderlinge gelijkwaardigheid en respect voor de ander. Voor informatie en aanmelding: Mail: vhb.maatjes.purmerend@humanitas.nl of bel 0649148314 (Lotte Wouters) of 0651863812 (Jannie v.d. Ploeg).

WelzijnWonenPlus

Vrijwilligerswerk is onmisbaar in een samenleving waar we elkaar helpen. Vrijwilligerswerk brengt mensen met uiteenlopende talenten bij elkaar. Als vrijwilliger bepaal je zelf hoe groot je inzet is. Je geeft aan waar, wanneer, hoe lang en waarvoor je wilt worden ingeschakeld. Dat kan variëren van een uur per maand tot een paar dagen per week. En je kunt ook nog kiezen voor vaste of wisselende tijden. Kortom meld je aan! Voor meer informatie over de dienstverlening van WelzijnWonenPlus en vrijwilligerswerk neem contact op met het servicepunt van WelzijnWonenPlus via 0299 426 364 neem een kijkje op de website www.welzijnwonenplus.nl

Stichting Present

Ben je op zoek naar een zinvolle tijdsbesteding en help je anderen graag een stapje verder? Word lid van de Flexgroep! De Flexgroep is een groep van individuen die 1x per maand samen een vrijwilligersproject uitvoeren. Voorbeelden van projecten zijn: Sociale projecten: koffiedrinken met eenzame ouderen, koken voor dak- en thuislozen of het organiseren van een gezellige middag voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Praktische projecten: helpen verhuizen, opknappen of schoonmaken van een woning of het opknappen van een tuin. Voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij stichting Present: Bel 06-23170013 of mail info@presentpurmerend.nl

De activiteiten tijdens de Week tegen de Eenzaamheid zijn georganiseerd door Clup Welzijn, WelzijnWonenPlus, Stichting Wonen en Zorg Purmerend, Humanitas, Stichting Present, Spurd en gemeente Purmerend.
 

Sociale Zaken artikelen