HomeNieuwsSociale ZakenVraag het mantelzorgcompliment 2024 aan

Vraag het mantelzorgcompliment 2024 aan

Inwoners van gemeente Purmerend die al langere tijd mantelzorg krijgen van iemand uit hun omgeving kunnen het mantelzorgcompliment weer aanvragen.

Met het mantelzorgcompliment wil gemeente Purmerend haar waardering uitspreken voor het werk dat mantelzorgers doen. Dit gebeurt door middel van een geldbedrag, dat de zorgvrager aan zijn of haar mantelzorger kan besteden. De hoogte van dit geldbedrag is afhankelijk van het aantal aanvragen dat de gemeente binnenkrijgt en is maximaal € 100,-.

Je hoeft het niet alleen te doen

Wethouder Chris Boer: ‘Veel mensen zijn mantelzorger zonder dat ze zichzelf op die manier zien. Ook al doe je het nog met zoveel liefde, het kan soms best pittig zijn. Met dit kleine gebaar willen we onze waardering uiten naar de mantelzorgers in onze gemeente. Daarnaast kan wat extra hulp soms een wereld van verschil maken. Wij als gemeente kunnen op verschillende manieren helpen. Op purmerend.nl/mantelzorg lees je hoe.’

Vorig jaar ook ontvangen?

Heeft u vorig jaar het mantelzorgcompliment ontvangen en is er in uw situatie niets veranderd? Dan hoeft u dit jaar niet opnieuw een aanvraag te doen. U ontvangt hierover nog een brief.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor het mantelzorgcompliment moet de mantelzorger voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet de mantelzorg al langer dan 3 maanden, structureel en voor meer dan 4 uur per week worden geboden.

Aanvragen

Het mantelzorgcompliment aanvragen kan vanaf 1 april 2024 tot en met 15 december 2024 via het Loket Wmo. Het Loket Wmo is te bereiken van maandag tot en met donderdag tussen 09.00 en 15.00 uur en op vrijdag van 09.00 en 12.00 uur op telefoonnummer 0299 452 555 of per mail via loketwmo@purmerend.nl

Sociale Zaken artikelen