HomeNieuwsSociale ZakenVraag het mantelzorgcompliment 2022 aan

Vraag het mantelzorgcompliment 2022 aan


Inwoners van Purmerend die al langere tijd mantelzorg krijgen van iemand uit hun omgeving, kunnen vanaf 1 april het mantelzorgcompliment aanvragen. Met het mantelzorgcompliment wil de gemeente Purmerend haar waardering uitspreken voor het werk dat mantelzorgers verrichten.

Dit gebeurt door middel van een geldbedrag, dat de zorgvrager aan zijn/ haar mantelzorger kan besteden. De hoogte van dit geldbedrag is afhankelijk van het aantal aanvragen dat de gemeente binnenkrijgt en is maximaal € 100,00.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor het mantelzorgcompliment moet de mantelzorger voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet de mantelzorg al langer dan drie maanden, structureel en voor meer dan vier uur per week worden geboden.

Aanvragen

Aanvragen kan van 1 april tot en met 31 december 2022 via het Loket Wmo. Het Loket Wmo is te bereiken van maandag tot en met donderdag tussen 09.00-15.00 uur en op vrijdag van 09.00-12.00 uur. Telefoonnummer (0299) 452555.

Vorig jaar ook ontvangen?

Heeft u vorig jaar het mantelzorgcompliment ontvangen en is er in uw situatie niets veranderd? Dan hoeft u dit jaar niet opnieuw een aanvraag te doen. U ontvangt hierover nog een brief.

Beemsterlingen

Woont u in een van de dorpen van Beemster en ontving u vorig jaar een mantelzorgcompliment van WelzijnWonenplus? Dan vragen wij u dit jaar het mantelzorgcompliment aan te vragen bij de gemeente Purmerend.

Mantelzorg

Sociale Zaken artikelen