HomeNieuwsSociale ZakenVoorbereidingen kandidaatstelling Serious Request in volle gang

Voorbereidingen kandidaatstelling Serious Request in volle gang

SR2017foto
De gemeente zet zich, samen met het bedrijfsleven en ondernemend Purmerend, in om Serious Request in 2017 naar de Koemarkt te halen. Als 3FM besluit voor Purmerend te gaan, dan brengt zij hiervoor een bedrag van 175.000 euro in rekening om de vaste kosten van het evenement te dekken. Het bedrijfsleven heeft zich bereid verklaard dit bedrag beschikbaar te stellen áls het Glazen Huis daadwerkelijk naar de Koemarkt komt.

Hiermee zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de kandidaatstelling in volle gang en verlopen voorspoedig. Ondernemers hebben vertrouwen in de stad en delen de behoefte om dit samen met de gemeente breed uit te dragen.

Bidbook volgende stap

De komende maanden willen we daarom, samen met het bedrijfsleven, vol aan de slag met het maken van een bidbook dat in februari 2016 klaar moet zijn. In het bidbook laten we de organisatie van Serious Request zien dat Purmerend bruist en een prachtige stad is om te wonen, werken en leven. De Koemarkt is een prachtig, fotogeniek en historisch plein, bomvol horeca, waar geregeld grote evenementen plaats vinden, zoals bijvoorbeeld het Tros Muziekfeest. Ook zoomen we in het bidbook in op hoe we omgaan met belangrijke zaken als parkeren, verkeersregelaars, veiligheidsmaatregelen, crowd-management en bereikbaarheid.

Samen

We willen zoveel mogelijk mensen aan laten sluiten op ons streven. Van buurgemeenten tot horeca, van scholen tot bedrijven en van culturele instellingen tot sportverenigingen. Nu wij overtuigd zijn van onze slagingskansen is het zaak dit gevoel te laten groeien. Daartoe trekken we samen op. Met de vrienden die we tot nu toe hebben gevonden, moeten we een sterk verhaal vertellen. En dat verhaal moet staan als een huis.

Doel 3FM Serious Request

De dj’s in het Glazen Huis in Heerlen zetten zich jaarlijks samen met Nederland in voor de toekomst van kinderen en jongeren in oorlogsgebieden. 3FM en het Rode Kruis vragen aandacht voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden in oorlogsgebieden. The next generation verdient toekomstperspectief!

Mini Glazen Huis

Vooruitlopend op 2017 staat in het weekend van 19-20 december 2015 al een mini-versie van het Glazen Huis op de Koemarkt, georganiseerd door RTV Purmerend. Ook de lokale zender komt voor 3FM Serious Request in actie met een eigen kleine versie van het Glazen Huis. Van de opbrengst gaat de helft naar de landelijke Serious Request actie en de andere helft naar de Voedselbank Purmerend.

Op de foto van links naar rechts: Maurits Wagenaar (Stichting Purmerend 2000 Plus), Edith Vlaar (Vlaar Beheer B.V.), Frits Dix (Attica Vastgoed B.V. en NMT International Shipping B.V.), Marije Dekker (Stichting Purmerend 2000 Plus), Peter de Graaf (Paper for Paper), de heer Chi sr. (wokrestaurant De Doele), John Akerboom (Hegron Cosmetics B.V.), Lea Sterenborg-Pinxt (Rabobank Waterland en Omstreken), Mario Hegger (wethouder), Judith Kilsdonk (Stadsverwarming Purmerend B.V.), Nol Faijdherbe (Stichting Koemarkt)
Op de foto ontbreken: Belinde Bakker (Wereldhave Management Nederland N.V.), Nico Karhof (Stichting Binnenstad Ondernemers Fonds Purmerend), John Verkoeyen (Linden Groep), Chris van der Vossen (Finish Profiles B.V.)

Sociale Zaken artikelen