HomeNieuwsSociale ZakenSociale Werkvoorziening niet de dupe van bezuinigingen

Sociale Werkvoorziening niet de dupe van bezuinigingen

baanstedegroen
Raadslid Bert Meulenberg reageert als volgt op de stelling:

Eens met de stelling
De Stadspartij onderschrijft de stelling. Door rijksbeleid is herstructurering van de Baanstede noodzakelijk. Voorzetten van het huidige beleid zal in de toekomst tot een tekort leiden van ruim 6 miljoen euro per jaar.
Voor de Stadspartij is het belangrijk dat alle werknemers van Baanstede op een aanvaardbare wijze worden herplaatst. Dat kan zijn bij een reguliere werkgever of op een beschutte werkplek. Het voor ons van groot belang dat er geen enkele SW medewerker achter de geraniums terecht komt. De Stadspartij zal de herstructurering zeer kritisch blijven volgen.

Raadsleden bezochten werkvoorziening Atlantgroep
Steun van de gemeente zal voor werkvoorziening Baanstede altijd nodig blijven. Het zal alleen op een andere wijze moeten worden ingevuld. Gekeken wordt thans, via een herstructurering, of alle medewerkers van Baanstede kunnen worden bemiddeld naar regulier werk. Een raadsbezoek vorig jaar aan de werkvoorziening Atlantgroep in Helmond toonde aan dat dit mogelijk is. Bij niets doen lopen de kosten voor Baanstede de komende jaren onacceptabel hoog op.
De Stadspartij zal wel blijven volgen of er niemand buiten de boot valt of achter de geraniums terecht komt.

Het verslag van het bezoek van de raadsleden aan de Atlantgroep, geschreven door Bert Meulenberg, kunt u lezen als u hier klikt.

Sociale Zaken artikelen