HomeNieuwsSociale ZakenStadspartij tevreden over afname gebruik Voedselbank

Stadspartij tevreden over afname gebruik Voedselbank

voedselbank_krat
De Stadspartij is blij dat in Purmerend minder mensen gebruik maken van de Voedselbank. De Voedselbank Purmerend, die gehuisvest is aan de Purmerweg, naast de Algemene Begraafplaats, presenteerde afgelopen week haar jaarverslag.

Eerder is de Voedselbank binnen de politiek ter discussie gesteld in verband met het verlenen van een subsidie voor de huisvesting. In een voorstel aan de gemeenteraad stond als reden dat mensen in de problemen zijn gekomen door zaken waar juist de gemeente veel aan kan doen, zoals het eerder verstrekken van een voorschot Sociale Dienst. Nu moeten cliënten vaak tussen de drie en vier maanden wachten op een uitkering. Op verzoek van de Stadspartij zorgde wethouder Daan (sociale zaken) ervoor dat deze zaken door hem worden meegenomen om dit in de toekomst beter te laten verlopen. Hierdoor zullen mensen niet in de problemen komen als de rekeningen niet betaald kunnen worden, waardoor zij uiteindelijk, door de hoge kosten die daaraan zijn verbonden zijn, aangewezen op de Voedselbank.

De Stadspartij wenst de vrijwilligers van de voedselbank veel sterke toe in het goede werk dat zij verrichten en gaat er vanuit dat het in de toekomst niet meer noodzakelijk is om een voedselbank te runnen. De Stadspartij uit wel haar zorgen over de aanhoudende crisis op dit moment. In het jaarverslag wordt gesproken over oktober en november 2008 als dieptepunt met het verstrekken van 36 pakketten. De Voedselbank zegt zelf dat de terugloop maar tijdelijk is. De Stadspartij ziet het juist als pluspunt dat er weinig pakketten zijn uitgedeeld.

Sociale Zaken artikelen