HomeNieuwsSociale ZakenStadspartij komt op voor Purmerendse ouderen

Stadspartij komt op voor Purmerendse ouderen

Bert-Meulenberg-2014

De Stadspartij vindt dat de belangen van ouderen in Purmerend beter behartigd moeten worden. Daarom heeft de Stadspartij een afdeling ouderen opgericht. “Na je vijftigste lijk je niet meer mee te tellen. Dit terwijl Nederlanders steeds ouder worden. Daar willen wij verandering in brengen,” zegt Bert Meulenberg (foto) van de Stadspartij.

Meulenberg, raadslid en de nummer 3 op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen,  is sinds 2013 boegbeeld van de ouderenafdeling van de Stadspartij. Ook hij ziet Nederland en ook Purmerend snel vergrijzen. “Ouderen worden door de regering geplaagd met kortingen op pensioenen en steeds hogere ziektekosten. Ouderen krijgen het steeds moeilijker om zich staande te houden in de maatschappij,” zegt Meulenberg.

Door de decentralisaties in het sociaal domein krijgt de gemeente Purmerend er vanaf 2015 een hoop zorgtaken bij. De zorgvisie van de Stadspartij is helder: de Stadspartij wil dat elke euro die aan zorg wordt uitgegeven ook daadwerkelijk terecht komt bij diegenen die deze zorg zo hard nodig hebben. “Veel geld komt niet terecht bij hen die de zorg zo hard nodig hebben. Er gaat nu veel geld naar dure managementlagen en grote gebouwen. Als het aan de Stadspartij ligt zal dat gaan veranderen.”

Hulp in de huishouding

De Stadspartij vindt het belangrijk dat zij die zorg nodig hebben deze zorg ook krijgen. Er dreigen op dit moment massaontslagen in de thuiszorg, omdat veel hulp in de huishouding straks vervangen wordt door mantelzorgers en vrijwilligers. De Stadspartij ziet wél het belang van deze vorm van zorg. “Wij willen er dan ook alles aan doen om iedereen die dat nodig heeft de mogelijkheid te bieden om gebruik te maken van hulp bij huishouding en niet alleen maar diegenen die het nog kunnen betalen.”

De Stadspartij komt niet alleen op voor 65-plussers die zorg behoeven. “Ook werkende ouderen die door de crisis hun baan verliezen, hebben onze volledige aandacht,” vervolgt Meulenberg. “Wij willen de leeftijdsdiscriminatie bij sollicitaties zoveel mogelijk terugdringen. Ook willen we zorgen voor het behoud van werkgelegenheid voor ouderen, zodat zij bij kunnen dragen aan de opleiding van jonge werknemers. Ouderen hebben vaak een schat aan ervaring die niet zomaar verloren mag gaan.”

 

Lees meer over het ouderenbeleid in de ouderenparagraaf van het verkiezingsprogramma 2014 van het verkiezingsprogramma 2014 van de Stadspartij.

Sociale Zaken artikelen