HomeNieuwsSociale ZakenStadspartij: “65+, gratis met de bus”

Stadspartij: “65+, gratis met de bus”

Tekstbord-gratis-bus

Het openbaar vervoer in de daluren en in het weekend in Purmerend moet voor 65-plussers met een laag inkomen gratis worden. Dat maakt de Stadspartij bekend in het verkiezingsprogramma voor 19 maart a.s.

Eenzaamheid bestrijden

“Het is belangrijk dat senioren niet in een sociaal isolement komen,” zegt lijsttrekker Mario Hegger van de Stadspartij. Veel ouderen blijven noodgedwongen thuis wat zorgt voor vereenzaming. “Om eenzaamheid te bestrijden, zou de mogelijkheid gecreëerd moeten worden het openbaar vervoer in de daluren en in het weekend in Purmerend voor 65-plussers met een laag inkomen gratis te laten zijn.”

De Stadspartij wil dat iedereen, dus ook ouderen, mee moet kunnen blijven doen in de samenleving. “Als ouderen dat niet doen, gaat de gezondheid achteruit, waardoor de kosten voor gezondheidszorg nog verder oplopen,” vervolgt Hegger. “Het moet voor ouderen daarom gemakkelijker worden om bij iemand op bezoek te gaan of om naar het centrum te gaan. Bovendien rijdens de bussen toch al hun ritten en zitten de bussen in Purmerend buiten de spitsuren nooit vol. Het hoeft daarom ook bijna niets extra’s te kosten.”

Ouderenvervoer in avond

Daarnaast moeten er in de avonduren mogelijkheden zijn voor ouderenvervoer. Dit om ouderen de gelegenheid te geven hun sociale contacten te kunnen onderhouden. De Stadspartij komt op voor de belangen van ouderen in Purmerend en heeft zelfs een speciale afdeling ouderen opgericht. “De Purmerendse ouderen moeten de volle aandacht krijgen,” zegt Hegger. “Zij hebben ons land welvaart gebracht en onze stad een duidelijk gezicht gegeven. We mogen ze niet in de steek laten.”

Lees meer over het ouderenbeleid in de ouderenparagraaf van het verkiezingsprogramma 2014 van het verkiezingsprogramma 2014 van de Stadspartij.

Ontwerp_abri-poster_2014-JPG

Sociale Zaken artikelen