HomeNieuwsSociale ZakenRegeling sportieve en culturele activiteiten uitgebreid

Regeling sportieve en culturele activiteiten uitgebreid

euroteken.gif Ouders van schoolgaande kinderen staan aan het begin van het nieuwe schooljaar vaak voor extra kosten. Om gezinnen met een laag inkomen financieel extra te ondersteunen heeft de gemeente Purmerend besloten de regeling ‘vergoeding sportieve en culturele activiteiten’ uit te breiden. Ook volwassenen kunnen voortaan gebruik maken van de regeling.

Vanaf 1 juli 2008 hebben gezinnen met kinderen van 4 tot 18 jaar recht op een budget van in totaal € 350,00 per kind per jaar. Van dit budget kan bijvoorbeeld de contributie van een sport- of hobbyvereniging of de kosten van een schoolreisje worden betaald. Daarnaast hebben ook volwassenen voortaan recht op een budget van € 100,00 per persoon. Kosten die gemaakt zijn in verband met sport, cultuur en recreatie kunnen gedeclareerd worden bij Bureau M€€rDoen Purmerend.

De meeste Purmerenders met een laag inkomen hebben begin juli een pakket met waardecoupons toegestuurd gekregen, waarmee de kosten kunnen worden gedeclareerd. Samen met een betalingsbewijs kunnen deze worden opgestuurd naar Bureau Meerdoen. Na een controle zal het gedeclareerde bedrag worden teruggestort. Mensen die geen pakket hebben ontvangen, maar denken daarvoor in aanmerking te komen, kunnen contact opnemen met Bureau M€€rDoen Purmerend.

http://www.meerdoenpurmerend.nl/, telefoonnummer 024 – 663 3133

 http://www.gemeentepurmerend.nl/, telefoonnummer 0299 – 452 452

 

Brn: persbericht gemeente Purmerend

Sociale Zaken artikelen