HomeNieuwsSociale ZakenPurmerend voert ranglijst aan bij landelijke beoordeling Wmo

Purmerend voert ranglijst aan bij landelijke beoordeling Wmo

stadhuisa
Foto Stadspartij
De gemeente Purmerend staat op de eerste plaats van gemeenten die beoordeeld zijn op prestaties van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).
Dat blijkt uit onderzoek door ZorgfocuZ, het bureau dat het voor gemeenten verplichte jaarlijkse onderzoek uitvoert naar tevredenheid onder hun Wmo-cliënten.

De Wmo is bedoeld om burgers te helpen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo

Purmerend voert de ranglijst van beste gemeenten aan, gevolgd door Zaltbommel, Aalten, Appingedam en Veldhoven.

Het jaarlijkse onderzoek betrof 247 gemeenten. ZorgfocuZ maakte op basis daarvan allerlei vergelijkingen. Daaruit blijkt dat de Wmo-cliënten vinden dat ze de hulp die ze nodig hebben beter kunnen vinden dan in voorgaande jaren.

Ook blijkt dat ze vaker snel worden geholpen. De gemeente blinkt zowel uit in de vindbaarheid als het gesprek dat gevoerd wordt met de Wmo consulenten. De kwaliteit van de geboden hulp krijgt ook een hoge score. Over het effect van de Wmo-hulp zijn de cliënten elk jaar een stukje positiever sinds 2015, het jaar dat de Wmo wordt uitgevoerd door de gemeenten. Landelijk zegt bijna vier op de vijf cliënten dat de hulp is verbeterd.

Sociale Zaken artikelen