HomeNieuwsSociale ZakenPurmerend investeert in verbetering toegankelijkheid gebouwen en wegen

Purmerend investeert in verbetering toegankelijkheid gebouwen en wegen

week toegankelijkheid.jpg
De Nationale Week van de Toegankelijkheid is dit jaar van 13 tot 17 oktober.
Op woensdag 15 oktober is de internationale dag van de Witte Stok. Op deze dag vragen blinden en slechtzienden aandacht voor hun recht op zelfstandige mobiliteit.
Dinsdag 14 oktober ervaren kinderen uit groep acht van basisschool ’t Prisma hoe het is om blind of slechtziend te zijn.
Het Platform Toegankelijkheid, de organisator van de activiteit, wil hiermee extra aandacht vragen voor de Nationale Week van de Toegankelijkheid.
De kinderen lopen over de speciale geleidelijn voor blinden en slechtzienden vanuit het stadhuis naar het Looiersplein. Deze is aangelegd als proef om de bereikbaarheid van gemeentelijke gebouwen te verbeteren.
 

 

blindenstrook_307Purmerend heeft sinds dit jaar een pilot looproute voor blinden en slechtzienden. Groep acht van basisschool ’t Prisma gaat deze route in tweetallen lopen. Eén leerling draagt een geblindeerde skibril en gebruikt een blindenstok en de andere begeleidt de ‘blinde’ 
Het Platform Toegankelijkheid adviseert de gemeente Purmerend over de verbetering van toegankelijkheid van gemeentelijke gebouwen. In november start de gemeente met de aanleg van meerdere routes in de stad en het weghalen van obstakels op die routes om de toegankelijkheid te verbeteren voor gehandicapten.

De Stadspartij heeft het goed toegankelijk maken van (openbare) gebouwen en de openbare weg voor min der validen al jarenlang als speerpunt in het verkiezingsprogramma staan. In het bijzonder door toedoen van de Stadspartij is het gemeentelijke beleid geworden en ook bij de instelling van het platform toegankelijkheid heeft de Stadspartij initiatieven ontplooid.

Recentelijk is een meerjaren activiteitenplan vastgesteld waarin voor de komende jaren de te verbeteren zaken zijn benoemd. Het is goed dat er nu dus structureel beleid is vastgesteld, al had de Stadspartij graag gezien dat de komende jaren meer gebouwen dan looproutes zouden worden aangepakt.

 

Zie ook: Geld voor project Toegankeijkheid

Sociale Zaken artikelen