HomeNieuwsSociale ZakenPurmerend doneert 100.000 euro voor slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië

Purmerend doneert 100.000 euro voor slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië


Het college van Purmerend stelt een bedrag van 100.000 euro beschikbaar voor lokale en landelijke initiatieven die bijdragen aan de nazorg en wederopbouw van het getroffen aardbevingsgebied.

Dit heeft burgemeester Ellen van Selm op 23 februari in de gemeenteraad gemeld. Purmerend heeft een Turkse gemeenschap van ongeveer 2500-3000 inwoners en een groeiende gemeenschap uit Syrië met zo’n 130 gezinnen.

Budget voor lokale en landelijke steun

Burgemeester Ellen van Selm: “Zuid-Turkije en Noord-Syrië zijn twee weken geleden, en een paar dagen terug opnieuw, getroffen door twee zware aardbevingen. De gevolgen hiervan zijn immens. Er zijn al meer dan 50.000 slachtoffers en het aantal zal nog oplopen. Ook inwoners in onze gemeenschap hebben familie of vrienden in dit gebied wonen.

We voelen enorm mee met de slachtoffers en onze eigen inwoners die kampen met verdriet en nu zo hard hun best doen om hun familieleden te helpen. We weten dat er initiatieven zijn binnen onze gemeente waarbij inwoners hard hun best doen om geld in te zamelen. Ook onder ambtenaren loopt een donatieactie voor initiatieven in beide landen. Veel Purmerenders die dit konden missen hebben ook een donatie gedaan. Dat is een zeer solidair gebaar.

De vraag naar benodigdheden die niet zo makkelijk te organiseren zijn door individuele inwoners, zoals tenten of containers en hulp voor de wederopbouw wordt groter. Daarin wil het college iets betekenen en gaat aansluiten bij initiatieven die er al zijn vanuit de Purmerendse samenleving waarbij we zeker weten dat het goed terecht komt voor beide landen.

We stellen een budget van in de basis 100.000 beschikbaar voor diverse initiatieven, zowel lokaal als met landelijke insteek. Een aantal initiatieven is al in beeld. Met de initiatiefnemers gaat het college in gesprek. Ook aanvullende initiatieven voor ondersteuning worden beoordeeld vanuit dit budget.”

Sociale Zaken artikelen