HomeNieuwsSociale ZakenPlan bijzonder woon- en leefcomplex aan de Genuahaven

Plan bijzonder woon- en leefcomplex aan de Genuahaven

its_new.jpg Donderdag 26 juni ondertekenen vier zorg- en welzijnsaanbieders (Stichting Wonen met Zorg Purmerend, Odion, de RIBW en de Prinsenstichting) met Achmea Zorgkantoor, de Wooncampagnie en de gemeente Purmerend de samenwerkings-overeenkomst ‘Heel Europa’. Met deze overeenkomst verbinden de partijen zich aan elkaar totdat het wooncomplex wordt opgeleverd in 2010.

Het complex moet het middelpunt worden van een nieuwe woonservicezone. Een buurt waar mensen met en zonder beperkingen elkaar makkelijk kunnen vinden en vanzelfsprekend samenleven. De activiteiten verbinden de mensen uit de buurt met elkaar.

 

Naast een mix van woningen komen in het gebouw vele voorzieningen voor de buurt. Er komt bijvoorbeeld een grand-café waar oud en jong zich thuis moeten voelen, een buurtwerkplaats en kinderopvang. Voor bewoners en gebruikers van het complex komt er een pedicure, een kapper en een buurtwinkel. Daarnaast zijn de partijen in overleg met het ROC om ook een leerwerkbedrijf op die plek te realiseren. Met al deze voorzieningen wordt het een levendig hart voor de nieuwe buurt en een unieke aanvulling op het zorgaanbod in Purmerend.

 

Bron: Gemeente Purmerend

Sociale Zaken artikelen