HomeNieuwsSociale ZakenOpening nieuw bureau voor schuldhulpverlening

Opening nieuw bureau voor schuldhulpverlening

geld208.jpg 

Maandag 21 april opent wethouder Berent Daan (Sociale Dienstverlening) het kantoor van Activa; advies en begeleiding bij schulden. Vanaf 1 april is dit nieuwe bureau actief voor mensen met problematische schulden. Het bureau is een initiatief van de gemeente en een samenwerkingsverband met de Stichting Maatschappelijke Dienstverlening (SMD) en de Regionale Instelling voor Beschermd Wonen.

 De gemeente wil voorkomen dat Purmerenders in ernstige schuldensituaties terecht komen. Dit wil de gemeente bereiken door goede informatieverstrekking om schulden te voorkomen, zo snel mogelijk te hulp bieden bij het oplossen van schulden én het geven van goede nazorg. Daarom is vanaf 1 april 2008 Activa van start gegaan: een speciaal bureau dat mensen met hoge schulden intensief begeleidt.

Schulden staan vaak niet op zichzelf. Daarom heeft Activa veel aandacht voor de bijkomende sociale, psychische of medische problematiek van de klant. Dit wordt in het hulpverleningstraject meegenomen en door de medewerkers van Activa bewaakt. Het doel van Activa is een stabiele situatie te creëren voor en met de klant, zodat de schuldhulpverlening de meeste kans van slagen heeft. De aanmelding naar Activa, loopt via het loket Wmo van de gemeente en de SMD-informatiewinkels.

 

Bron: Gemeente Purmerend

Sociale Zaken artikelen