HomeNieuwsSociale ZakenNieuwe opvanglocatie Oekraïners aan de Mercuriusweg, uitbreiding locatie Van IJsendijkstraat

Nieuwe opvanglocatie Oekraïners aan de Mercuriusweg, uitbreiding locatie Van IJsendijkstraat

Onderdak voor 50 tot 75 gevluchte mensen uit Oekraïne aan de Mercuriusweg

School Mercuriusweg
Foto Stadspartij-BPP


De gemeente Purmerend vangt op dit moment 470 Oekraïense vluchtelingen op, op diverse locaties en bij gastgezinnen. Hier worden nu het leegstaande schoolgebouw en de tijdelijke units aan de Mercuriusweg aan toegevoegd.

De oorlog in Oekraïne duurt inmiddels bijna een jaar en heeft grote delen van het land verwoest. Hierdoor zullen meer mensen op de vlucht slaan en ook in Purmerend om hulp vragen.

Verbouwen en inrichten

De gemeente heeft vooraf onderzocht of deze locatie geschikt te maken is als opvanglocatie. Dat blijkt voor de noodlokalen het geval, er kunnen 50 tot 75 mensen verblijven. Het schoolgebouw zal worden ingezet voor het onderwijs aan de kinderen. De opvanglocatie zal de komende weken worden verbouwd. Er worden kamers gemaakt en gemeenschappelijke ruimten ingericht. Ook komen er douches, een wasruimte en andere nodige basisfaciliteiten. De verwachting is dat de opvanglocatie begin april klaar is. De opvang duurt naar verwachting tot januari 2024.

Inloopavond

De gemeente organiseert samen met de betrokken maatschappelijke organisaties een inloopavond voor omwonenden in het schoolgebouw aan de Mercuriusweg 2. Direct omwonenden ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Opvanglocatie Van IJsendijkstraat uitgebreid

De nieuwe opvanglocatie aan de Van IJsendijkstraat wordt uitgebreid met de begane grond en 1e etage. Er kunnen dan tot ongeveer 70 personen in 17 wooneenheden opgevangen worden. Deze locatie wordt naar verwachting tot 1 september 2026 ingezet, met de mogelijkheid om deze daarna in te zetten voor andere doelgroepen.

ijsend

Sociale Zaken artikelen