HomeNieuwsSociale ZakenInloopspreekuur Loket Schulddienstverlening vanaf 1 juli

Inloopspreekuur Loket Schulddienstverlening vanaf 1 juli

Zonder afspraak binnenlopen voor financieel advies


Vanaf 1 juli is het inloopspreekuur terug van Loket Schulddienstverlening. Inwoners met financiële zorgen kunnen zonder afspraak terecht in het stadhuis om vragen te stellen. Dit kan elke maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 15.00 uur, en op vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur.

 
De medewerkers van team Schulddienstverlening bekijken tijdens zo’n eerste gesprek de financiële situatie van de inwoner. Ze staan klaar om vragen te beantwoorden en bieden maatwerk om financiële problemen op te lossen.

Uitbreiding aanbod bij schulden
Gemeente Purmerend biedt diverse diensten aan voor mensen die in financiële problemen terecht zijn gekomen: budgetbeheer, budgetcoaching en schuldhulpverlening.

Saneringskrediet: een lening van de gemeente
Per 1 juli start de pilot saneringskrediet, naast de schuldbemiddeling. Een saneringskrediet is een lening bij de gemeente. In de afgelopen jaren heeft de gemeente diverse signalen ontvangen van inwoners met financiële problemen. Men gaf aan graag een lening te willen afsluiten bij de gemeente om verschillende schulden bij meerdere schuldeisers af te lossen waardoor er nog maar één partij is waaraan de schuld wordt afgelost. De inwoner moet het verleende krediet in drie jaar aflossen. De hoogte van de aflossing verandert niet. Door de rust en daardoor minder stress is er meer tijd en energie om te werken aan een toekomst zonder schulden. De rust zorgt er voor dat men zich kan richten op het oplossen van knelpunten en problemen.

Maatwerk
Geen enkele situatie is hetzelfde en daardoor vraagt elke situatie een andere oplossing. Een saneringskrediet is niet voor iedereen de beste oplossing en vraagt maatwerk. De gemeente gaat hierover met de inwoner in gesprek. Over een jaar evalueert de gemeente de nieuwe vorm van dienstverlening en wordt er besloten of het saneringskrediet structureel ingezet gaat worden.

Voor meer informatie kunnen inwoners contact opnemen met het Loket Schulddienstverlening van de gemeente, via (0299) 452 452.

Sociale Zaken artikelen