HomeNieuwsSociale ZakenGildeplein goed toegankelijk voor rolstoelers

Gildeplein goed toegankelijk voor rolstoelers

gildeplein
Winkelcentrum Gildeplein in de Purmer-Noord voldoet in voldoende mate aan de toegankelijkheidseisen. Dat stelt het Platform Toegankelijkheid Purmerend, dat de toegankelijkheid van het openbare gebied van Purmerend beoordeelt. Van de 36 winkels op het Gildeplein voldoen 32 aan de gestelde normen.

Eind juli deelde het Platform Toegankelijkheid Purmerend de eerste sticker voor ‘rolstoelproof winkelen’ uit aan een textielwinkel op het wijkwinkelcentrum. Oud-raadslid voor de Stadspartij Elly Vos, die zitting heeft in het Platform, houdt zich bezig met de beoordelingen van de toegankelijkheid. Eerder had zij al gepleit voor een betere verbinding tussen het stadhuis en de Purmerendse binnenstad voor blinden en slechtzienden. Uiteindelijk zijn er speciale blindenstroken aangelegd op het traject.

De vier winkels op het Gildeplein die niet in aanmerking komen voor het toegankelijkheidskeurmerk, verhinderde de vrije doorgang voor visueel gehandicapten en mensen die slecht ter been zijn, doordat winkelwagens, reclameborden en dozen in de weg stonden. De ondernemers moeten vaak de keuze maken tussen het goed uit kunnen stallen van hun waren en het toegankelijk houden van de winkel. Dit pakt nog wel eens nadelig uit voor de rolstoelgebruikers. Stadspartij P93 houdt zich al jaren bezig met een goede toegankelijkheid van Purmerend, en prijst daarom de inzet van het Platform .

Bron: Dagblad Waterland

ZIE OOK:
12-05-2008 Stadspartij P93 feliciteert Platform Toegankelijkheid
09-01-2008 De zin van de slechtziendenstrook: Purmersteenweg, Stadhuis, Looiersplein

Sociale Zaken artikelen