HomeNieuwsSociale ZakenFeestelijke ingebruikname digitale sociale kaart ZWIK

Feestelijke ingebruikname digitale sociale kaart ZWIK

zwik
Vandaag (22-10) gaat de Zaans Waterlandse Informatie Kaart (ZWIK) online. Op de website www.zwikzw.nl is belangrijke informatie op het gebied van gezondheid, welzijn, zorg en wonen in de regio Zaanstreek-Waterland bijeengebracht. Alle gemeenten in de regio hebben op hun gemeentesite een link aangebracht naar zwikzw.nl.

monakeijzerDe feestelijke ingebruikname van ZWIK vindt plaats in de raadszaal van de Gemeente Zaanstad aan de Bannehof 1 in Zaandijk. Wethouder Mona Keijzer (foto) van de gemeente Purmerend geeft om 15.30 het officiële startsein van ZWIK. Daarna wordt er een demonstratie verzorgd over de werking en de mogelijkheden van ZWIK en is er voor de pers gelegenheid om vragen te stellen. Om 17.15 sluit wethouder Corrie Noom van de gemeente Zaanstad af.

ZWIK komt in de plaats van de Zorgwijzer Zaanstreek Waterland. Via ZWIK kan eenvoudig worden gezocht naar bijvoorbeeld apotheken, huisartsen, tandartsen, welzijnsorganisaties, zorgaanbieders en –instellingen, de GGD, belangenorganisaties en patiëntenverenigingen in de 9 gemeenten van Zaanstreek en Waterland. Nieuw is dat nu ook de producten en diensten van de verschillende aanbieders vermeld staan. Deze producten en diensten kunnen ook met elkaar worden vergeleken. Zo kunnen bezoekers van de website zelf kiezen wat het beste bij hen past.

Voor een goede werking van ZWIK is het essentieel dat de aanbieders een overzicht van hun producten en diensten aanleveren. Veel aanbieders hebben hun verantwoordelijkheid al genomen. Nog niet alle informatie is op de juiste manier aangeleverd. Maar men hoopt dat dit snel wel het geval zal zijn.
Als een organisatie nog niet in ZWIK is vermeld, dan kan deze orgamsatie zich aanmelden via de website van ZWIK: www.zwikzw.nl.

Sociale Zaken artikelen