HomeNieuwsSociale ZakenMunckhof neemt diensten ETS over

Munckhof neemt diensten ETS over

 

 

Update 9 februari

Vervoerder Munckhof Taxi neemt de dienstverlening van ETS over. De Waterlandse gemeenten hebben daar na onderling overleg mee ingestemd. Dit betekent dat de diensten van ETS op de gebruikelijke manier door kunnen gaan. Bij Munckhof zijn ongeveer 1.000 werknemers in dienst.

Wethouder Roald Helm is opgelucht dat er een doorstart komt: ‘Het gaat hier om een kwetsbare groep: mensen met een beperking, ouderen en kinderen. Voor mij is belangrijk dat zij zo min mogelijk hinder ondervinden van deze situatie.’

 

 

De dienstverlening van het failliet verklaarde vervoersbedrijf ETS gaat voorlopig door. De curatoren hebben laten weten dat ETS de diensten tot en met 12 februari op de gebruikelijke wijze kan voortzetten.

Het bedrijf streeft er nadrukkelijk naar ook na 12 februari te blijven rijden en een gehele of gedeeltelijke doorstart te realiseren. De gemeente heeft nauw contact met de curatoren. De komende dagen komt er meer duidelijkheid over de continuïteit van de dienstverlening op de langere termijn. 

Faillissement
Het faillissement van ETS werd op 1 februari uitgesproken. Het taxibedrijf verzorgt niet alleen reguliere taxiritten, maar rijdt in Diemen, Amsterdam, Zaandam, Purmerend, Beemster en de regio Waterland ook ouderen en mensen met een beperking rond. Daarnaast is het bedrijf in een deel van Noord-Holland verantwoordelijk voor het vervoer van scholieren.

Voorlopig goed nieuws
Wethouder Roald Helm: ‘Dat de dienstverlening voorlopig gecontinueerd blijft is voor dit moment goed nieuws. Uiteraard zetten wij al onze mogelijkheden in om te zorgen dat onze inwoners zo min mogelijk hinder ondervinden van deze vervelende situatie. Mijn waardering gaat ook zeker uit naar het personeel van ETS. Die in deze ook voor hun onzekere tijd kracht vinden om hun werk voort te zetten.’  

De gemeente is in gesprek met de curator over de toekomst. Zodra er meer duidelijkheid is, worden klanten per brief geïnformeerd.

ETS wil heel graag een doorstart maken. Vanwege de sociale impact maar ook om een doorstart mogelijk te maken. Voor een doorstart is het belangrijk dat reizigers vervoerd worden en de opdrachtgevers aan boord blijven.

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met de gemeente.

Sociale Zaken artikelen