HomeNieuwsSociale ZakenDrie sterren voor gezondheidsinnovatie in regio Amsterdam

Drie sterren voor gezondheidsinnovatie in regio Amsterdam

Wheermolen15
De Metropoolregio Amsterdam (MRA) heeft van het Europese Innovatie Platform (EIP) van de Europese Commissie 3 sterren gekregen voor innovaties op het gebied van gezond ouder worden. Dit is het resultaat van een uniek samenwerkingsverband van 37 organisaties.

De ranking beloont de creatieve oplossingen die in de regio worden ontwikkeld om de kwaliteit van leven van ouderen te bevorderen. De Metropoolregio Amsterdam is hiermee een innovatief voorbeeld voor andere Europese steden. Een innovatiehotspot kan door de Europese Commissie worden beloond met 1 tot en met 4 sterren.

Focus op preventie
De aanvragers, waaronder GGD Amsterdam, VUmc en de Amsterdam Economic Board, hebben gezondheid in de regio hoog op de agenda staan. Het doel: twee gezonde levensjaren extra voor elke bewoner in 2025. De focus ligt hierbij op preventie, samenwerking tussen excellente kennisinstituten en bedrijfsleven én met de mensen om wie het gaat: de ouderen.

Living labs
De Metropoolregio Amsterdam staat bekend om het gebruik van ‘living labs’ waarin nieuwe zorgproducten direct worden toegepast in het dagelijks leven. Dit gebeurt bijvoorbeeld in het Amstelhuis: de ouderen die hier zelfstandig wonen testen gezondheids-apps die zijn ontwikkeld door studenten, en geven aan waarom producten werken of juist niet.

Bijdragen?
Wil je meer weten over living labs in de Amsterdams regio of zelf bijdragen aan gezondheidsinnovatie in onze regio? Meld je aan op  Amsterdam Health platform.

Sociale Zaken artikelen