HomeNieuwsSociale ZakenBuurtzorg Nederland redt vierduizend banen van TSN'ers

Buurtzorg Nederland redt vierduizend banen van TSN’ers


Het college van Purmerend heeft op 16 februari besloten positief te reageren op het voorstel van stichting Buurtzorg Nederland om de activiteiten van TSN Thuiszorg na faillissement over te nemen binnen de nieuw op te richten stichting Familiehulp.

Achtergrond

Op 30 november jl. is TSN Thuiszorg door de rechter surséance van betaling verleend. De bewindvoerders hebben onlangs laten weten geen mogelijkheden te zien voor een duurzame gezonde doorstart van TSN middels een reorganisatie of anderszins. Naar verwachting zal in maart het faillissement over TSN worden uitgesproken.

TSN levert in Purmerend 47% van de Hulp bij Huishouden. Het gaat in Purmerend om ruim 800 personen die zijn geïndiceerd en doorverwezen voor zorg door TSN. De dienstverlening wordt geleverd door zo’n 220 werknemers die hier ook woonachtig zijn waarvan ongeveer 205 een contract hebben voor onbepaalde tijd (68 Fte).

Algemeen beeld Nederland

Vierduizend van de twaalfduizend medewerkers van het failliete TSN Thuishulp kunnen, met hun cliënten, overstappen naar Buurtzorg Nederland. In grotere steden als bijvoorbeeld Purmerend (en Beemster), Zaanstad, Amersfoort en Stadskanaal blijven daarmee honderden thuishulpen verzekerd van hun baan.

Over het lot van de andere achtduizend medewerkers is nog altijd veel minder zekerheid.

Sociale Zaken artikelen