HomeNieuwsSociale ZakenBurgerinitiatief – Algemene gehandicaptenparkeerplaatsen bij flats

Burgerinitiatief – Algemene gehandicaptenparkeerplaatsen bij flats

Gemeenteraad ondersteunt het initiatief

pasfotowalter
Walter Dedters


De gemeenteraad kreeg een burgerinitiatief van Walter Dedters  voorgelegd met het idee om bij de ingangen van alle grote wooneenheden in de gemeente een (dubbele) algemene gehandicaptenparkeerplaats te realiseren. Het gaat dan om bijvoorbeeld de Ringvaartflats, de Mercuriusflats, de Anne Frankflats, etc. Tijdens de raadsvergadering van 28 maart 2024 kon de initiatiefnemer zijn idee toelichten aan de gemeenteraad.

Naar aanleiding van het initiatief, heeft het college het beleid voor de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen nader bekeken. Zowel in het verkeer en vervoerbeleidsplan uit 2026 en het mobiliteitsplan uit 2022 is er rekening gehouden met de toegankelijkheid voor gehandicapten. In de praktijk blijkt dat niet alle woongebouwen met grote parkeervelden zijn voorzien van algemene gehandicaptenparkeerplaatsen.

Dit kan komen doordat destijds bij de bouw van de flats aan de Anne Franklaan, Mercuriusweg en soortgelijke gebouwen geen rekening is gehouden met het aanleggen van gehandicaptenparkeerplaatsen.

De gemeenteraad nam met algemene stemmen het burgerinitiatief aan. Het college zal een kort onderzoek uitvoeren naar de toegankelijkheid en de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen bij woongebouwen en met een plan van aanpak terug komen bij de gemeenteraad.

Sociale Zaken artikelen