HomeNieuwsSociale ZakenBond brengt klachten doelgroepen aan het licht

Bond brengt klachten doelgroepen aan het licht

taxi bax.jpg FNV Bondgenoten opende gisteren de klachtenlijn voor het verzamelen van klachten over taxibusjes voor doelgroepenvervoer. FNV Bondgenoten-bestuurder Remko Mast liet weten dat er veel klachten te horen zijn over het vervoer maar dat niemand die echt verzamelt of er serieus een dossier over vormt. Daar dient duidelijkheid in te komen. De klachtenverzameling moet beter plaatsvinden dan tot nu toe. FNV bondgenoten trekt samen met de ouderenbond ANBO en de Chronische zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) op.


 

Onder de leus Ook voor een beter vervoer met de taxibus? Gaan de samenwerkende organisaties chauffeurs en cliënten in het speciaal vervoer, het gehandicaptenvervoer en het leerlingenvervoer vragen om problemen te melden. Op http://www.doodziekvandetaxibus.nl/ kan over de actie van de FNV meer informatei worden verkregen.

Op de website van FNV Bondgenoten staat ook het volgende bericht:

‘Er zijn veel misstanden in het vervoer met taxibussen,. Oorzaak is dat gemeenten en vervoersbedrijven kosten willen besparen op het regiovervoer en vervoer van gehandicapten, zieken, ouderen en schoolkinderen. Dit gaat ten koste van de kwaliteit. Veel passagiers zijn de dupe! Maar ook chauffeurs hebben er last van.

Iedereen verdient beter vervoer!
Vakbond FNV Bondgenoten wil dat de overheid de problemen in het taxibusvervoer oplost. Daarom starten we 21 april met de “Meldmaand klachten over de taxibus”.

Door zoveel mogelijk klachten te verzamelen, tonen we de ernst van de problemen aan. Alle klachten bieden we politiek Den Haag aan. Wij rekenen erop dat de verantwoordelijke politici de klachten serieus nemen en voor beter vervoer gaan zorgen.

Meld uw klacht!
Heeft u een klacht over de taxibus? Ga naar het meldpunt. ‘

Sociale Zaken artikelen