HomeNieuwsSociale ZakenAfdeling werk en welzijn weer in top 10

Afdeling werk en welzijn weer in top 10

applaus
De gemeente Purmerend is wederom in de top 10 geëindigd in de Benchmark Wet Werk en Bijstand 2012 (Wwb). Dit blijkt uit de jaarlijks ranglijst van SGBO/BMC en Stimulansz. Bij alle deelnemers is onderzocht hoe wordt gescoord op het gebied van Wwb-beleid, verdeeld in de thema’s
financiën, klant, inkomen en interne organisatie.

De Benchmark Wwb meet prestaties van gemeenten op tien verschillende indicatoren, waaronder bijvoorbeeld de doorlooptijd van klantaanvragen, de gemaakte kosten per klant en het gemiddelde bedrag van de verstrekte uitkering. De resultaten zijn voor de gemeente een hulpmiddel om de prestaties te verbeteren.

Wethouder Berent Daan is blij met de hoge notering en geeft de hele afdeling Werk en Welzijn namens het college een compliment: “Zij staan aan de basis van dit mooie resultaat. Ik weet hoe hard er gewerkt wordt en hoeveel creativiteit er nodig is om – ondanks het alsmaar slinkende budget – het toch steeds beter te blijven doen. Dankzij de betrokkenheid, de focus op resultaat en de goede samenwerking, juist ook met alle mensen buiten onze gemeentelijke organisatie, wordt elk jaar weer een topprestatie neergezet. Ook slaagt de afdeling er goed in om mensen vanuit de bijstand aan het werk te helpen.”

De top tien van de Benchmark Wet Werk en Bijstand 2012: 

  1. Tilburg 
  2. Twenterand 
  3. Amsterdam 
  4. Ridderkerk/Albrandswaard 
  5. Capelle aan den IJssel 
  6. Purmerend 
  7. Samenwerkingsverband Leidschendam-Voorburg/Wassenaar/Voorschoten 
  8. Rijswijk 
  9. Hoogeveen 
  10. ISD Bollenstreek

Sociale Zaken artikelen