HomeNieuwsSociale ZakenAanvullend OV blijft in handen ETS

Aanvullend OV blijft in handen ETS

ets.jpg
De gemeente Purmerend heeft in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) een Europese aanbesteding gedaan voor het Aanvullend Openbaar Vervoer (Aanvullend OV). Dit heeft geresulteerd in een contract met de firma Extra Taxi Service (ETS). De gemeente is bekend met ETS omdat deze vervoerder op basis van een tijdelijk contract ook op dit moment het Aanvullend OV verzorgt.

Bij de keuze voor een nieuwe vervoerder was voor gemeente van groot belang dat deze  kwalitatief goede en flexibele dienstverlening kon aanbieden. Essentieel was correct handelend en vriendelijk personeel, met directe communicatie tussen de vervoerder en de klant.

De aanbestedingsprocedure had in 2008 rond moeten zijn. Het contract met Connexxion liep per 1 maart 2008 af. Maar er was destijds maar één inschrijver; de nadrukkelijke wens van de gemeente was om er minimaal twee te hebben, zodat er keuzemogelijkheid was. Daarom is de aanbesteding opnieuw gedaan. ETS heeft vanaf maart 2008 ter overbrugging, op basis van een tijdelijk contract, het Aanvullend OV verzorgd.

Aanvullend Openbaar Vervoer is vervoer op aanvraag in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Voor Purmerenders met een beperking die gebruik maken van deze wet biedt ETS het vervoer aan tegen een gereduceerd tarief. Het contract met ETS gaat in vanaf 1 maart 2009 en heeft bij goede uitvoering een maximale duur van 4 jaar.

 

Bron: persbericht gemeente Purmerend

Sociale Zaken artikelen