HomeNieuwsColumnWout Zeekant verknocht aan NKT Theaterschool

Wout Zeekant verknocht aan NKT Theaterschool

Wout Zeekant
Wout Zeekant
foto Stadspartij

Hallo, mijn naam is Wout Zeekant en lid van de Stadspartij Purmerend en meer dan 25 jaar actief binnen de NKT Theaterschool Purmerend eerst als vrijwilliger en  later actief binnen het bestuur van de vrienden van de NKT Theaterschool, nu alweer zo’n twintig jaar.

 Een makkelijke job een Vriendje zijn, nu vergeet het maar.  Actief geld inzamelen voor nét dat extra op de Theaterschool, voor wat niet uit de normale lesgelden opgebracht kan worden, is best wel een dingetje.  Jaren gediend als voorzitter en of bestuurslid en nu weer als penningmeester.

Iedere keer neem ik me voor om er nu mee te stoppen maar het lukt me niet. Ik ben verknocht aan de NKT Theaterschool en vooral aan de kinderen, die zoveel plezier beleven aan acteren dansen zingen en dingen samen doen. Een absolute leerschool om jezelf te zijn en om jezelf te durven presenteren.

Eens in de twee jaar maakt de school een grote voorstelling en treedt op in de grote zaal van theater de Purmaryn in Purmerend. Gemiddeld komen er dan 5000 mensen kijken.

Ieder jaar geven de Vrienden een som geld aan de school waar alle kinderen iets aan hebben. Dit jaar in de moeilijke Corona tijd, waar op school alles gewoon doordraait volgens de RIVM regels, schenken de Vrienden een kleine tienduizend euro om de kantine een andere outfit te geven. De NKT heeft nu een kleine driehonderd vrienden en uiteraard een aantal zakelijke sponsoren.

Belangrijke regel op de NKT Theaterschool: Iedereen respecteert elkaar en er wordt niet gepest.

Ieder kind van 4 t/m 18 jaar kan leerling worden en auditie is niet nodig.

Nog meer geïnteresseerd geraakt, bezoek HIER de website van de Theaterschool.

Column artikelen