HomeNieuwsAlgemeen BestuurWijk-Dorplunch Stadspartij-BPP in Jongerencentrum Columbuzz in Weidevenne

Wijk-Dorplunch Stadspartij-BPP in Jongerencentrum Columbuzz in Weidevenne

Foto Stadspartij-BPP


Op zaterdag 10 februari waren fractieleden en wethouders van Stadspartij Beemster Polder in het jongerencentrum Columbuzz in Weidevenne voor een nuttige en plezierige ontmoeting met bewoners uit Weidevenne. Het was de eerste Wijk-Dorp lunch van onze partij in 2024. Stadspartij-BPP houdt periodiek Wijk- Dorp lunches en is ook zo dus permanent actief en aanspreekbaar voor de inwoners van Purmerend. Voor ons is de leus van-buiten-naar-binnen-werken geen loos begrip, maar één van de kernwaarden van de Stadspartij Beemster Polder Partij. Dit is ook de reden dat wij deze lunches organiseren om zo in direct contact met de inwoners op te halen wat deze vinden van onze gemeente.

Zoals gebruikelijk hebben voorafgaand aan de lunch actieve leden van de Stadspartij-Beemster Polder Partij eerst de wijk Weidevenne per voet, fiets of auto verkend. Een week later zijn er huis aan huis de uitnodigingen voor deze wijklunch in de brievenbus gedaan. De Wijk-Dorplunch is een laagdrempelige gelegenheid om een praatje maken met onze Wethouders Mario Hegger en Coen Lageveen, raads- en commissieleden. De Purmerenders met een Nee/Nee sticker op de brievenbus hebben helaas deze uitnodiging misgelopen.

De broodjes werden gesmeerd, en de invulformulieren klaargelegd. En dan is het altijd een verrassing wie er vanaf 11:00 komt.

Verschillende inwoners kwamen langs om hun probleem, ongenoegen of positieve ideeën met ons te delen, onder het genot van een lekker kopje koffie of thee en een belegd kadetje.

Ter sprake kwam o.a. de gesloopte en in brand gestoken scooter. Gevraagd werd  waarom deze nog niet was weggehaald?
Wethouder Hegger had hier al actie op ondernomen, maar gaat er weer achteraan. Dit is natuurlijk geen visitekaartje voor de buurt.
Er werden voorts diverse goede gesprekken gevoerd met tips, vragen, ergernissen evenwel waren er ook complimenten. De inwoners die hun gegevens hebben achtergelaten krijgen t.z.t. bericht over hun opmerking over de wijk.

Het was een goede bijeenkomst. Stadspartij-Beemster Polder Partij hoopt met deze Wijk-Dorp lunches persoonlijk  in contact te komen met de bewoners.

Bent u niet geweest? U kunt ons ook altijd nog e-mailen of bellen met uw vraag of probleem. Zie voor de contactadressen onze website www.stadspartijpurmerend.nl

Algemeen Bestuur artikelen