HomeNieuwsAlgemeen BestuurWiegel uit VVD-fractie!

Wiegel uit VVD-fractie!

ron wiegel.jpg
Raadslid Ron Wiegel (foto) maakt geen deel meer uit van de VVD-fractie in Purmerend. Dat maakte VVD-fractivoorzitter Hans Boskemper woensdagochtend bekend in een brief aan de gemeenteraad. Al enige tijd was het zichtbaar, de Purmerendse VVD en raadslid Ron Wiegel verschilden steeds meer van mening.

Het begon als een meningsverschil over het afbouwen van de subsidie voor Museum Waterland op de Kaasmarkt. En tijdens de begrotingsbehandeling nam Wiegel afstand van het verhogen van de lasten voor burgers. De VVD maakte de belofte aan de kiezers niet waar dat deze verhoging niet hoger zou zijn dan de kosten van levensonderhoud. Wiegel nam scherp afstand van dit afwijken. Gelukkig voor de coalitie wist raadslid Jos Lutz van de PvdA tijdig de fractie van het Algemeen Ouderenverbond (AOV) aan zich te binden, waardoor de lastenverzwaring voor de burgers toch nog doorgang kon vinden. Het had er toen overigens alle schijn van dat de AOV niet doorhad waarvoor hun stem diende.

Fractievoorzitter Hans Boskemper laat in een brief het volgende weten: "Sinds geruime tijd verschilt de VVD-fractie op verschillende gebieden van inzicht met de heer R. Wiegel. Dit heeft geleid op een aantal cruciale momenten tot een ander stemgedrag van de heer R. Wiegel dan die van de rest van de fractie. De verschillen van inzicht zijn zo fundamenteel geworden dat het gezamenlijk opereren in één fractie niet langer zinvol werd geacht."

Ron Wiegel heeft per 25 november jl. de VVD-fractie verlaten en zal als één mans fractie zijn werk voortzetten in de raad. Afgelopen zondag stapte Leefbaar Purmerend 2001-raadslid Frans Theuns over naar de VVD. Eerder ging Loes Bödeker hem weer voor door, nog voor zij geinstalleerd was, de SP te verlaten en als eenmansfractie door te gaan. Wiegel zat sinds 2006 in de raad namens de VVD.

 

ZIE OOK:

 

 

Algemeen Bestuur artikelen