HomeNieuwsAlgemeen BestuurVRIJHEID IS NIET VANZELFSPREKEND!

VRIJHEID IS NIET VANZELFSPREKEND!


Dit is de titel die het 4 en 5 mei comité heeft gegeven aan de viering van 5 mei. Op de website van het comité leest u er meer over. In Oekraïne heeft de bevolking te maken met het verdriet van de oorlog die het fascistische Rusland plotseling heeft ontketend. Veel Oekraïners zijn naar het westen gevlucht en hebben ook in Purmerend een vluchtoord gevonden.

Tijdens de bezetting was de situatie in Nederland deels vergelijkbaar. Met dat verschil dat heel Nederland zuchtte onder het schrikbewind van Nazi Duitsland.  Op 5 mei vieren we onze bevrijdingsdag. Laten we hopen dat de Oekraïners binnen niet al te lange tijd de vrede in hun land weten te hervinden.

Net als in veel ander plaatsen worden in Purmerend kindervrijmarkten gehouden.

Op vrijdag 5 mei a.s. vindt van 08.00 tot 14.00 uur de jaarlijkse kindervrijmarkt in wijkpark De Driegang plaats.
Deze vrijmarkt is een groot spektakel waar kinderen hun overtollige spulletjes aan de man brengen en nieuwe speeltjes in de wacht slepen.

Het verkopen van spulletjes vindt uitsluitend plaats door kinderen. Handelaren zijn niet toegestaan.

Voor een warme kop koffie of thee, een hapje of een drankje is het Wijkactiviteitencentrum De Zuid-Pool is geopend. Bij De Zuid-Pool is ook de Stichting Kinderopvang Purmerend aanwezig met een animatie team en andere leuke dingen. SPURD Sport & Spel verzorgd een groot springkussen. En in het park is een kindercarrousel opgesteld.

De organisatie is in handen van de vrijwilligers van de Wijkkerngroep Purmer-Zuid en wijkactiviteitencentrum De Zuid-Pool. De gemeente Purmerend verleent ondersteuning.

 

Algemeen Bestuur artikelen