Vragen

curacao.jpg
Politici op de Antillen mogen vanaf hun 50ste met pensioen. Dat geldt voor de ‘Tweede Kamer’ aldaar. In twaalf jaar bouwen politici daar hun rechten op. Na enkele jaren wikken en wegen heeft de Eilandenraad daar eindelijk toe besloten. De rechtspositie van de Antilliaanse politici met die van hun collega’s in Nederland beginnen eindelijk in evenwicht te komen. In Nederland staan de dominees, met de SP voorop, natuurlijk weer op hun achterste benen en het oude adagium "verrijking over de rug van de armen" doet het wel weer goed in de publieke opinie. Gebrek aan kennis over hoe het werkelijk zit maakt het tot rijke en gekleurde borrelpraat. Nu weet ik toevallig wat meer over de arbeidsvoorwaarden en pensioenrechten van de Nederlandse politici. Vergeleken daarbij zijn de rechten van de Antilliaanse bestuurders nog steeds ondermaats. Dus de aanval van SP-kamerlid Ronald van Raak (nooit eerder van gehoord) zal wel weer doeltreffen bij wat Roel van Duijn zo mooi als ‘klootjesvolk’ betitelde.

piratenschip.jpgPVV-er Hero Brinkman zal wel snel volgen, hij noemde de Antillen al eens een ‘roversnest’. En in de kern had hij daarin gelijk. Veel Westerse piraten hielden in de 17 en 18e eeuw het Caribische gebied als wingewest. Vaak met kaperbrieven van westerse regeringen op zak. Later zijn veel van die kapers bankier geworden en het heeft heel lang geduurd voordat ook die nesten zichzelf opbliezen. Maar dat is weer een ander verhaal. Nu nog zijn er traditionele roversnesten. Kijk maar wat nu voor de kust bij Somalië gebeurt en ergens op de bovenloop van Donau, zoals ik laatst las.

Gelooft u niet wat ik beweer over de riante rechtspositie van Nederlandse politici? Dat kan ik me voorstellen, maar lees dan maar eens wat op de website van Parlement & Politiek over die rechtspositie van Nederlands politici staat. Niet aan de Antilianen vertellen, want dan zien ze dat er nog veel meer ruimte is om zich te verbeteren. Wel tegen SP-kamerlid Ronald van Raak vertellen, misschien kan de Antilliaanse rechtspositie ook worden toegepast op de Nederlandse politici. Ik zie zijn kamervoorstellen graag tegemoet.

In mijn vorige column ben ik ingegaan op de website Kritisch Purmerend. Via één van de redacteuren van de website van de Stadspartij vernam ik dat Arie-Wim Boer al snel liet weten dat zijn naam in dit verband best genoemd mag worden. Via mijn contacten in de ICT-wereld kwam ik erachter dat de domeinnaam eigenaar c.q. website opmaker snel alle sporen had uitgewist, dit om ontdekking te voorkomen. De domeinnaam is dus weer vrij ook bij het bijzondere adres Punt.nl. Flauw dat Arie-Wim een waas van onschuldigheid over zichzelf afroept. Hij noemt zich ook ineens ‘luis in de pels van de Purmerendse politiek’. Dat kan niet, want dat is de Stadspartij al jaren. Arie-Wim kan hooguit de ‘neet’ zijn in de Purmerendse politiek. Daar wil ik het maar bij laten. Hopelijk heeft Arie-Wim het straks bij zijn nieuwe werkgever zo druk dat hij geen tijd meer over heeft om Kritisch Purmerend nieuw leven in te blazen. Arie-Wim, ‘wees kinderlijk, maar niet kinderachtig’. Zou je geen moeite moeten kosten.

Big Boss was net verkocht aan Mutimate en dan plotseling de hens erin. Hoewel het pand vol met brandblussers staat, was zelfs de beginnende fik niet meer te doven. Een onderzoek naar de kwaliteit van die blusmiddelen lijkt zeker op zijn plaats. Kortsluiting is hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van de brand. Nader politieonderzoek blijft achterwege, dus langs die kant zullen we niet te weten komen hoe het zit. Spijtig want ik ben wel nieuwsgierig hoe kortsluiting in zo´n korte tijd een uitstekend functionerende bedrijfshulpverlening en de beschikbare brandblusmiddelen overwint. Misschien dat de verzekeringen nog aanvullend onderzoek gaan doen, maar dat laat zich nog bezien. Middenin de nacht een politiewagen door de straat met de oproep ramen en deuren te sluiten vanwege asbeststof. De auto´s die nog geparkeerd stonden zitten onder het stof mogen dus door de eigenaars niet worden gebruikt. Ze worden diepgereinigd door een daarin gespecialiseerd bedrijf. Hopelijk ook gewassen en in de was gezet. Hulde voor deze service in het kader van symbool politiek. Voor de auto´s die even verderop stonden geldt deze service jammer genoeg niet. Die zitten natuurlijk ook onder dezelfde asbeststof, maar dat vast minder gevaarlijk. Die vuile auto´s moeten door de eigenaars maar zelf door de wastunnel worden gehaald.

 

Column artikelen