HomeNieuwsOnderwijsVerhuizing basisscholen stuit op verzet

Verhuizing basisscholen stuit op verzet

verhuizenscholen
Recentelijk plaatste de redactie een persbericht op de website van de gemeente Purmerend over een verhuizing van basisscholen. Daarna werd het de raadsleden van de Stadspartij duidelijk dat dit niet kritiekloos werd ervaren. Raadsid Bert Meulenberg houdt zich er inmiddels mee bezig.  

Eva van Rijn reageerde op ons bericht. Haar reactie plaatsen we in zijn geheel op de website.

Beste mensen,

Ik verbaas me over het klakkeloos overnemen van het persbericht van de gemeente van 22 april; ‘Basisscholen verhuizen vanwege dalende leerlingaantallen’op julie website.

Helaas is deze berichtgeving niet volledig. Volgens de plannen gaat ook De Boemerang verhuizen en moet De Akker ook verhuizen en fuseren. Ze willen de plannen (oa fusie) uitvoeren ongeacht wat ouders en Medezeggeschapasraden ervan vinden. Ouders zijn boos over de plannen, maar vooral dat ze er niet bij betrokken zijn. De plannen zijn dus na dit persbericht in 10 dagen aangepast. Hoe goed doordacht kan het dan zijn? Of was er al een verborgen agenda en zijn de plannen nodig om straks een fusie er door te drukken? Heeft de heer Daan de raad dit keer wel volledig geïnformeerd?

Ook de minimale en onvolledige communicatie naar de ouders toe geeft meer ongenoegen dan nodig is. Net als de maatregel dat ouders van de betrokken school de komende jaren niet van school mogen wisselen. De autoritaire en dictatoriale wijze van wethouder Daan en de OPSO-bestuurder geeft de ouders weinig vertrouwen. Zelfs niet na verschillende voorlichtingsavonden.

Gelukkig komen veel ouders in actie. Zie voor meer informatie:
www.facebook.com/BezorgdeOudersVanDeAkker
www.facebook.com/StopVerhuizingObsDeDijkPrend?fref=ts
www.activism.com/nl_NL/petitie/de-boemerang-te-purmerend-mag-niet-verhuizen/43681

M. vr.gr.
Eva van Rijn

Onderwijs artikelen