HomeNieuwsOnderwijsOpening KC Wheermolen

Opening KC Wheermolen

IKC Wheermolen
Foto Stadspartij-BPP


Op maandag 5 juni bracht Nico de Lange (raadslid Stadspartij-BPP) een bezoek aan het KC (Kind Centrum)  Wheermolen. Hieronder zijn verslag.

In het gebouw stond het “welkomstcomité” klaar om ’n rondleiding te verzorgen. Leerling Lars heeft ons rondgeleid op een bijzonder professionele wijze. Hij had zich terdege voorbereid en wist werkelijk overal iets over te vertellen. Ik had het genoegen om met de deskundigheid van de  architect en de bouwonderneming uitleg te krijgen over het hoe en waarom de keuze is gemaakt om niet voor een totaal nieuw ontwerp te kiezen.

Metamorfose

De school heeft een ware metamorfose ondergaan na de nieuwbouw welke naadloos aansluit op het oudere gedeelte van de school. Opvallend is dat er aan de buitenzijde twee aparte speelpleinen zijn gecreëerd een voor de bovenbouw en een voor de lagere klassen met voldoende ruimte voor de buitenschoolse opvang.

Zo is het karakter van het oude schoolgebouw behouden gebleven en het nieuwe gedeelte naadloos aan de oude school gebouwd. Markant is daarbij dat door nieuwe bouwnormen er een hoogte verschil tussen de bouwlagen is ontstaan wat op een speelse wijze onderdeel uitmaakt van het geheel. De diverse leslokalen zijn ruimtelijk en door de lichtinval heel aangenaam om te verblijven.

De centrale ruimte met het trappenhuis voelt daardoor aan als een echte ontmoetingsruimte met werkpleinen.

Nadat de school door de directeur van Opspoor officieel werd geopend hieven de aanwezigen het glas om het heugelijke moment te markeren.

Stadspartij- Beemster Polder Partij wenst de leerlingen, directie, ouders en het Team heel veel succes toe met dit prachtige ontwerp. Daarna heb ik mijn weg vervolgd en op naar Middenbeemster waar een bezoek is gebracht aan de basisschool de Blauwe Morgenster.


KC Wheermolen
Foto Stadspartij-BPP

 

Onderwijs artikelen