HomeNieuwsAlgemeen BestuurVergaderingen binnenkort via internet

Vergaderingen binnenkort via internet

tv-camera.jpgDe gemeente Purmerend zal binnenkost haar vergaderingen op internet plaatsen. Dat heeft de burgemeester en voorzitter van de Purmerendse gemeenteraad gezegd in de vergadering van maandag 3 maart. Enkele dagen tot weken na afloop van de vergadering zullen de raadsvergaderingen via de website van de gemeente Purmerend te downloaden zijn.

 

 

Maandag 3 maart jl. vergaderde de gemeenteraad van Purmerend in een vernieuwde raadzaal. Nieuwe camera’s, microfoons en verlichting maken het mogelijk om de raadsvergaderingen en voorbereidende raadsfora volledig te volgen via de lokale omroep RTV Purmerend en  via de website van de gemeente. De raadsvergaderingen en foravergaderingen zijn live te zien op RTV Purmerend. Dat betekent dat er bijna elke week livebeelden vanuit de raadzaal op tv te zien zijn. Normaal gesproken worden alle vergaderingen, en dus ook alle uitzendingen, gehouden op donderdagavond vanaf 20:00 uur.

De raadsvergaderingen waren eerder al live te volgen op televisie en worden goed bekeken. Beeld en geluid waren tot nu toe niet optimaal. Nu de techniek is verbeterd, zal de kwaliteit van de uitzendingen erop vooruitgaan. Daarom worden voortaan ook de openbare fora live uitgezonden. Ook kunnen de aanwezigen op de publieke tribune de vergaderingen volgen op een groot scherm in de raadszaal. De datum en de agenda van de vergaderingen staan vermeld op de gemeentelijke website en de gemeentepagina in het Zondagochtendblad.

Vorig jaar besloot de gemeenteraad nieuwe apparatuur in de raadzaal aan te brengen voor het verbeteren van de live uitzendingen. Het vorige systeem was twaalf jaar oud en eigenlijk niet bedoeld voor tv-uitzendingen. De nieuwe camera’s leveren betere beelden en zijn bovendien ook bestuurbaar vanuit de TV-studio. Dankzij nieuwe microfoons zijn de raadsleden tijdens de uitzendingen beter verstaanbaar. Ook worden de agendapunten die op dat moment behandeld worden in beeld genoemd, zodat de kijker weet welk agendapunt op dat moment aan de orde is. De beelden worden voortaan ook op internet uitgezonden. De gemeente wil de lokale politiek op deze manier toegankelijker maken voor haar inwoners en daarmee de Purmerenders meer betrekken bij de gemeenteraad. Alhoewel de eerste uitzending op 3 maart niet geheel vlekkeloos verliep, verwacht Stadspartij P93 toch dat in de toekomst de vergderingen ook thuis optimaal zijn te volgen.

Algemeen Bestuur artikelen