HomeNieuwsColumnVallende bladeren

Vallende bladeren

herfstbladeren
De blaadjes vallen weer van de bomen, opgepast er gebeuren dan onvoorspelbare dingen in de hoofden van mensen. Met deze waarschuwing gaat steevast de bedrijfsmaatschappelijk werker (BMW-er) van een van de bedrijfjes waar ik periodiek zaken mee doe de afdelingshoofden langs.
Hij vertelt er dan bij dat er geen wetenschappelijke basis voor deze waarschuwing bestaat. Maar eigen empirisch onderzoek bewijst elk jaar het gelijk van de BMW-er.

En inderdaad ook dit jaar beginnen de depressieve berichten de overhand te krijgen. Het zeilmeisje speelde met zelfmoord plannen en een acteur, waar ik als bijna enige Nederlander nog nooit van had gehoord, pleegde zelfmoord en laat vrouw en twee jonge kinderen achter.
In Amsterdam en Rotterdam wordt in depressieve stemming de financiële tering naar de nering gezet en flink gesnoeid in allerlei leuke dingen voor de mensen. Een tranendal rest, niet in het minst -toeval of niet- voor Artis en Blijdorp.
Het CDA congres over deelname aan het minderheidskabinet eindigde voorspelbaar in een hoezee stemming, dat was dan weer mooi meegenomen. Jammer dat de dissidente komedianten later weer zeiden verder te gaan met het ontmaskeren van blonde Geert. Geert is volgens mijn bescheiden mening de enige in dit kolderieke gebeuren die juist geen masker op heeft. Na de Islam als vijand te hebben uitgekozen wraakte hij nu ook een wat te emphatisch opererende rechter. Eén rechter te inlevend, alle rechters in Nederland te inlevend dus tegen hem. Dus is Geert verzeild geraakt in een politiek proces, zo wil hij ons dat als de nieuwgeboren Calimero laten geloven. Wie kaatst moet de bal terug verwachten, dat zou Geert nu toch wel door moeten hebben.
Eerlijk gezegd begint al die media-aandacht voor Wilders me steeds meer de keel uit te hangen. U niet? Wanneer wordt iedereen het nu eens zat. Net als met Paul de Leeuw die zijn ranzige grapjes nu ook eindelijk op de verveling van de kijker ziet stuiteren.

Ondertussen heeft het college in Purmerend besloten in het openbaar boete te doen. Twee geldverslindende opknapbeurten vragen om getuigenissen van slecht calculeren. De bedenkelijke staat waar nu al het Leeghwaterbad in verkeert gaat de gemeente een half miljoen euro kosten. De overschrijding van de renovatie van de Overlanderstraat kost ‘onverwacht’ 6 ton meer.
Voer voor de Purmerendse oppositie, die daar natuurlijk allerlei complotten achter bedenkt om zichzelf bij voorbaat van enige verantwoordelijkheid ervoor vrij te pleiten. Terwijl je dit natuurlijk als betrokken politicus al jaren geleden, respectievelijk maanden geleden aan kon zien komen. Ik schreef er herhaaldelijk over en ook verder op deze website waren de signalen erover niet van de lucht. Maar ja daar wordt niet op gelet lijkt wel.

De bestrating van de binnenstad is ook nog zo’n verborgen gebrek. Zelfs de nieuwe Koemarkt gaat gebukt onder het te zware vrachtverkeer waar het plaveisel onder scheurt en breekt. Maar gewoon doorrotzooien en straks net doen of de geconstateerde gebreken en de tonnen geld die in herstel moeten worden gestoken een vorm van overmacht is.

afvalcontainersomgevallenIn november zal het ook afgelopen moeten zijn met het kris kras neerzetten van de veel te lichte grijze afvalcontainers. Nu moet er vaak een voorloper ‘op de fiets’ vooruit om de bakken een beetje in het gelid te zetten. Anders kan de afvalwagen met zijbelader ze niet oppakken. 1 November zullen er forse boetes worden uitgedeeld aan die burgers die het nog wagen hun vuilnisbak niet zuiver in het gelid te zetten. Ik hoop dat er veel wind komt want dan waaien de te lichte en zwakke bakken vanzelf alle kanten op. Beboet de wind maar eens!
Ook die afvalbakken, waarvan paradoxaal genoeg de afschrijvingstermijn onlangs drastisch werd verlengd, zullen straks nog een financiële tegenvaller van jewelste opleveren. Let op mijn woorden nietsvermoedende raadsleden!

U merkt wel ik ben lekker op dreef door al die vallende bladeren.

Column artikelen