HomeNieuwsAlgemeen BestuurTsjechië zit niet te wachten op Purmerendse raadsleden

Tsjechië zit niet te wachten op Purmerendse raadsleden

vliegtuig.jpgHet gemeentebestuur van de Tsjechische stad Jihlava is niet bereid om de gemeenteraad van Purmerend te ontvangen in mei van dit jaar. De raadsleden van PvdA, VVD, CDA, Algemeen Ouderenverbond en D66 waren van plan om in mei enkele dagen per vliegtuig af te reizen naar Jihlava, maar de Tsjechische stad heeft aangegeven de raad niet te kunnen ontvangen.

Reden dat Jihlava de gemeenteraad van Purmerend niet kon ontvangen is dat in het geplande weekend de nationale feestdag van Tsjechië valt. Elk jaar op 8 mei viert Tsjechië haar nationale bevrijdingsdag. Net als in Nederland zijn op de nationale feestdag alle overheidsgebouwen gesloten. Ook het gemeentehuis van Jihlava zal op die dag gesloten zijn. Het gemeentebestuur van Jihlava heeft dan ook aan Purmerend laten weten dat zij op die dag niet in staat zullen zijn de raadsleden van de Purmerendse coalitiefracties te ontvangen.

Verplaatst

De reis naar Tsjechië is daarom verplaatst naar het weekend van 5 juni. Het is nog niet duidelijk of de deelnemers die mee zouden gaan in mei, ook in juni tijd vrij kunnen maken om mee te reizen. In de media ontstond in maart van dit jaar flink wat ophef over het ‘snoepreisje’ van de gemeenteraad.

ZIE OOK:

Algemeen Bestuur artikelen