HomeNieuwsColumnTrotser Op Purmerend

Trotser Op Purmerend

vocvlag-a.jpg
De domeinnaam voor de website:  Trots Op Purmerend  is al ingepikt door ene Buijze in Ilpendam. Lijkt een handige jongen, maar daar ga ik meteen even gehakt van maken Ik heb zojuist de partijnaam: Trotser Op Purmerend (TOP), bij de Kamer van Koophandel vastgelegd. Let op de nuance, andere naam en… overtreffende trap. Maandag zit ik bij de notaris om de naam van deze politieke vereniging vast te leggen. Kost een paar honderd euro, maar dat geld komt heus wel weer terug.

Ik wil een partij zonder leden, met louter donateurs. Van leden heb je alleen maar last. Vrienden van de vereniging verzameld in een stichting zie ik weer wel zitten.
Zo richt ik ook de ‘Stichting Vrienden van ‘ de TOP BV op. Doel van de BV is het inzamelen van gelden en het organiseren van activiteiten ter ondersteuning van ‘Trotser Op Purmerend’.
TOP BV gaat haar winst uitkeren aan de vriendenstichting, die het geld op haar beurt doorsluist naar mijn vereniging ‘Trotser op Purmerend’.
Van wie het geld afkomstig is, hoeft uiteindelijk niet eens te worden gepubliceerd. ‘Als de bv winst maakt, gaat dat geld naar de vriendenstichting die eigenaar is.’

Oprichting van een bv is uiteraard ook de beste garantie om de belasting (de BTW) te ontduiken. Lijkt een omslachtig gebeuren, maar als je alles in één hand houdt, de mijne dus, dan is het simpel. Nu nog wat pakkende marketing verzinnen en de euro’s stromen binnen.

Ik denk aan een filmpje. Een echt filmpje maken hoeft niet eens, net doen alsof is al voldoende. Als de titel en verzonnen inhoud maar spraakmakend en confronterend genoeg zijn, dan kun je er publicitair eindeloos op doorborduren. Het moet ook iets met Purmerend te maken hebben en dat maakt het wel weer lastig. Tot nu toe lukte het maar twee mensen om Purmerend vluchtig aan een landelijke bekendheid te helpen.

komrij.jpgDe één was de schrijver Gerrit Komrij (foto). Hij is de uitvinder van het begrip: de ‘verpurmerending’ van Nederland. Daarmee doelend op de eentonigheid van de huizenbouw in heel Nederland. Maar daamee wordt binnenkort korte metten gemaakt. De sloop van Purmerend is al begonnen aan de Meteorenweg. De ander was onze, nu nog even, Purmerendse magistraat Leen Verbeek. Het burgemeestersreferendum van Eindhoven bracht hem en in zijn kielzog Purmerend de nodige roem!
Zo moet het niet spookte door mijn hoofd. Maar wat dan wel?

Opeens weet ik het. Het geld zit bij de ‘old boys and girls netwerken’ die tezamen de groep aandeelhouders, directeuren en commissarissen vormen die Nederland in feite achter de schermen besturen.
Zo bezien kost die voortdurende hang naar een democratische gekozen volksvertegenwoordigingen ons burgers onnodig geld. Bovendien levert het veel energieverspilling op bij het binnenhalen van de buit die de Hollandse koopmansgeest opspoort. Dat is niet bevorderlijk voor onze slagkracht.
Afschaffen dus al die colleges van B&W, gemeenteraden, Provinciebesturen en dat gedoe in den Haag.
Geef de vrije jongens van het zakenleven weer vrij baan.
In de door Balkenende geroemde V.O.C. tijd zat dit toch ook handiger in elkaar? Waar ging het fout tussen toen en nu?  Naar zo’n bestuur van toen moeten we terug.

willem_eggert.jpgIn Purmerend begint als het aan mij ligt de victorie voor de neo-V.O.C.  !
Dit alles natuurlijk in de eerste plaats voor: god, koningin en ons trotse land!
Willem Eggert (plaatje) wordt mijn beschermheer!
Mijn filmpje gaat dus over de politieke vriendjes die elkaar de baantjes toeschuiven, over het politieke vliegen vangen, hoe de burgers opdraaien voor alle kosten van nergens toe dienende speeltjes van politici. Enzovoort, enzovoort. Hoe confronterender en belachelijker gemaakt hoe beter!
Ik sta open voor uw suggesties en concrete voorstellen.

Ik ben er zeker van dat TOP BV uit eigen en buitenland gelden krijgt toegeschoven om dit efficiënte zakenbestuur -startend in Purmerend- te gaan realiseren.

Ik denk aan het benaderen van potentiële sponsors uit Azië, Midden-Oosten, wellicht Zuid-Amerika en het bedrijfsleven in Noord-Amerika.
In ons eigen land natuurlijk aan de ondernemers die nu nog gedwongen zijn om via kartels en schimmige vergadercircuits hun winst te regelen.

Als u nu al enthousiast geworden bent, laat dat dan weten door u als donateur aan te sluiten bij mijn politieke vereniging: ‘Trotser Op Purmerend’.
Bedenk dat als er straks geen politieke circuits meer zijn, ik één van diegenen ben die de baantjes mag gaan verdelen. En ik vergeet mijn vrienden van het eerste uur dan natuurlijk niet.
Begin volgende maand zult u in advertenties zien hoe u zich bij mij kunt aansluiten.
Houd uw brievenbus in de gaten!

Column artikelen