HomeNieuwsColumn'Opkomst verkiezingen ongekend hoog!'

‘Opkomst verkiezingen ongekend hoog!’

nostradamus
Het gaat dringen worden bij de stembussen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Uit een onderzoek van het bureau Occultus blijkt dat op dit moment afgerond 80 procent van de mensen voornemens is te gaan stemmen op 19 maart; 20 procent dus niet.Hierdoor het Pareto-principe tot werkelijkheid brengend. Deze voorspelling staat tegenover de demotiverende voorspelingen van gevestigde bureaus die juist een lage opkomst profeteren. Er zit echter nog een addertje onder het gras, maar daarover tussendoor meer.

Hoe kwam dit onderzoek tot stand?
In allerlei media wordt de bevolking voortdurend voorgehouden dat er weinig mensen zullen gaan stemmen. Het mag bekend worden verondersteld dat dit een truc uit de massa-psychologie en de reclamewereld is om dat ook zo te laten gebeuren. De mening van de burgers wordt zodanig gevoed dat als je niet gaat stemmen je bij de meerderheid hoort. Samendracht maakt macht, heet dat in wetenschappelijk kring.
Men verdenkt de gevestigde landelijke partijen er van dat ze deze psychologische truc via allerlei bevriende statistische bureaus gebruiken om nog iets te redden van het dreigende stemmenverlies. Het uitventen ervan gebeurt via bevriende media die bijvoorbeeld oersaaie nietszeggende fractievoorzitters uit de Tweede Kamer aan het woord laten. Zoals laatst gebeurde bij Pauw&Witteman. Dit leverde een imploderende presentie op. Niet voor hehalig vatbaar, tenzij je er de keizers mee weg wil jagen van de stembus. En dat kon wel eens het werkelijke doel zijn.
Binnenskamers is namelijk al uit geheime onderzoeken bekend dat lokale partijen de grote winnaar dreigen te worden. Zeker als er een grote opkomst is. Dit staat nu al bekend als het post-Fortuyn effect.
Benjamin Disraeli zei het al: Er zijn drie soorten leugens: leugens, grotere leugens en statistieken.

Wars van al die hocus pocus-statistiek en even los van de mediatrucs, vroeg ik daarom mijn goede vriend professor Wubbo G. Notje MNA, van bureau Occultus om zijn kennis en voorspellende expertise eens op de vermoedelijk opkomst los te laten. Met bovenstaand resultaat.

Uit de toevoegingen aan zijn naam blijkt wel dat Notje een zeer doorgeleerde heer is in de voorspellende technieken. In Europa is hij de enige die: Astrologie, Numerologie, Gematria, I Tjing en Tasseografie holistisch weet toe te passen in combinatie met: de wichelroede, orakelbotten en de onvolprezen glazen bol. Koningen, keizers, pausen, warlords, toonaangevende politici, allen maakten en maken gebruik van deze technieken om te weten wat de toekomst voor hen heeft te bieden. Waar dat toe heeft geleid kunt u dagelijks om u heen zien. Tegenwoordig hebben ook economen in de regel deze rol overgenomen, hoorde ik van Notje. Hij ziet ze dan ook als collega’s.

Tot ver in de 17de eeuw ging astrologie hand in hand met de wetenschap. Nostradamus is daarvan de meest bekende representant. Volgens zijn aanhangers heeft hij de Wereldoorlogen, Hitler, Napoleon, het communisme, terrorisme in Europa en vele andere zaken voorspeld. Het belangrijkste wat ons nog te wachten zou staan is de komst van de persoon Chiren. Dit zou een Europeaan zijn die de eeuwige wereldvrede komt brengen. Maar dit allemaal terzijde.

Wubbo gaat er prat op dat velen alleen geloven in de voorspellingen die hij heeft bedacht. Hij rekent zelfs statistici en economen van naam en faam tot zijn klantenkring.
Ik vroeg professor Notje om een toelichting op zijn voorspelling van de hoge opkomst en of er nog risico’s zitten aan zijn voorspelling.
Hij gaf toe dat er een zeker onzekerheid in schuilt. Als de landelijke politici zich lokaal en in de media prominent zouden laten zien, als steun vanuit het hoofdkantoor om de lokale afdelingen te helpen,  kan er een vorm van afkeer van deze verkiezingen ontstaan waarvan hij de gevolgen niet kan voorspellen. De tekenen dat dit onheil dreigt ziet Notje namelijk al in zijn glazen bol waarvoor hij vooral s’avonds zitting neemt.

De aanbeveling die hij daarom gaf was dat als deze lieden zich op lokaal en media niveau zouden begeven, de burgers en de lokale partijen met alle middelen zouden moeten laten weten dat op lokaal niveau van deze mensen niets maar dan ook helemaal niets is te verwachten.
Hij mompelde aan het slot nog iets over pek en veren en kassie wijlen, waardoor ik aannam dat hij al weer in het spannende middeleeuwse occultisme was verzonken.

Column artikelen