HomeNieuwsAlgemeen BestuurTerugblik zaak Rijdende Rechter

Terugblik zaak Rijdende Rechter

frank_visser_rijdende_rechter
Op 20 augustus blikt het tv-programma ‘De Rijdende Rechter’ terug op de behandeling van de zaak van de heer Peters en de gemeente Purmerend. In november 2012 werd gemeente Purmerend gedaagd door de heer Peters, met een zaak over zijn uitbouw in de Suze Groenewegstraat. Meester Visser kwam met zijn uitspraak tegemoet aan beide partijen.

De zaak Peters – gemeente Purmerend

De heer Peters had een vergunning aangevraagd voor een aanbouw met een schuin, golfplaten dak, uitgevoerd in rabatdelen. De gemeente gaf alleen toestemming voor de aanbouw als deze zou worden uitgevoerd met een recht dak en een zijmuur in metselwerk.

Uitspraak

Met zijn uitspraak kwam meester Visser tegemoet aan de belangrijkste bezwaren van beide partijen. De heer Peters mocht zijn aanbouw bouwen met rabatdelen zoals hij graag wilde. Echter het dak moet recht worden en uitgevoerd in een duurzamer materiaal dan golfplaten.

 erugblik

De gemeente Purmerend laat weten dat het zich kan vinden in de uitspraak van de Rijdende Rechter. Daarom is de gemeente tijdens de uitzending van 20 augustus niet aan het woord. Wethouder Hans Krieger daarover: ’tijdens de uitzending zijn alle zaken besproken die besproken moesten worden. Ik ben blij dat we er met elkaar zijn uitgekomen begrijp dat de uitbouw inmiddels gerealiseerd is. Ik wens hem veel woonplezier!’

Algemeen Bestuur artikelen