HomeNieuwsAlgemeen BestuurTe Paske sluit zich aan bij Lijst Wiegel

Te Paske sluit zich aan bij Lijst Wiegel

ger te paske.jpgRaadslid Ger te Paske (foto boven) die onlangs uit zijn ouderenpartij AOV werd gezet, heeft zich aangesloten bij de fractie van oud-VVD’er Ron Wiegel. Dat meldt Lijst Wiegel op haar website. Te Paske zal, samen met de broers Ron en Rene Wiegel in de raadscommissies zitting nemen. Daarnaast zal Te Paske ook in de raadsvergadering naast Ron Wiegel gaan zitten.

Te Paske werd, na een conflict met het bestuur van het Algemeen Ouderen Verbond (AOV) uit zijn fractie gezet. Hij besloot alleen verder te gaan. Dit weekend werd bevestigd dat Te Paske niet in zijn eentje door wil gaan, maar aansluiting zal zoeken bij Lijst Wiegel, die zelf een jaar geleden afsplitste van de VVD. Beide oud-coalitieleden zitten nu in de oppositie.

Gezamenlijk optreden

"Na een proces waarbij de fracties met elkaar hebben gesproken over samenwerking en hun ideeën voor Purmerend hebben uitgewisseld maken de fracties van Lijst te Paske en Lijst Wiegel thans wereldkundig dat zij vanaf heden gezamenlijk zullen optreden," zegt Lijst Wiegel op haar website. Ger te Paske merkt op dat hij al geruime tijd bijzonder goed zaken kon doen met Ron Wiegel en dat de denkbeelden op één lijn lagen. Het is daarom logisch om een volgende fase in te gaan. "Dit betekent dat ik er naar uit zie om samen te gaan met Ron en Rene," aldus Te Paske.

ron wiegel.jpgAanwinst

Ron Wiegel (foto) merkt op dat Te Paske een aanwinst is voor Lijst Wiegel. "Ger zijn ervaring, kennis van het ouderenbeleid en netwerk voegen waarde toe aan onze jonge fractie. Ik zie er naar uit om samen met Ger deel te nemen aan de raadsvergaderingen en het politieke debat." De interne rolverdeling is dat Ron Wiegel fractievoorzitter blijft en blijft deelnemen aan de Commissie Algemene Zaken (AZ). Ger wordt vice-fractievoorzitter en krijgt de verantwoordelijk voor de Commissie Samenleving en Rene Wiegel, blijft fractieassistent op Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB).

Veertien fracties

De Purmerendse gemeenteraad, die uit 35 raadsleden bestaat, is momenteel onderverdeeld in veertien aparte raadsfracties. PvdA, VVD, CDA, AOV en Lijst Theuns vormen de coalitie. De andere acht partijen, waaronder de Stadspartij vormen de oppositie.

ZIE OOK:

Bron: Lijst Wiegel

Algemeen Bestuur artikelen