HomeNieuwsAlgemeen BestuurStelling Purmerends Nieuwsblad: Gratis trouwen binnen de gemeente Purmerend moet worden afgeschaft

Stelling Purmerends Nieuwsblad: Gratis trouwen binnen de gemeente Purmerend moet worden afgeschaft

trouwringen
In het Purmerends Nieuwsblad wordt de politieke partijen elke week een stelling voorgelegd. Een veelheid van antwoorden is het gevolg. Om de stelling van de Stadspartij niet verloren te laten gaan zetten we hem ook op onze website.
De stelling nu luidt: Gratis trouwen binnen de gemeente Purmerend moet worden afgeschaft

Raadslid Mario Hegger reageert er als volgt op:

Gratis bestaat niet anderen moeten het betalen.

Gratis bestaat niet. De kosten moeten toch worden opgebracht. In Purmerend is het beleid dat de gemeentelijke tarieven kostendekkend moeten zijn. Als er gratis wordt getrouwd dan worden deze kosten wel in het tarief dat andere betalen verwerkt.
Iedereen kan zelf de keuze maken hoe en tegen welke kosten hij of zij wil trouwen. Het kan ook op een heel eenvoudige manier tegen zeer geringe kosten.

Toelichting

De Stadspartij vraagt zich af wat de reden kan zijn om wel te willen trouwen maar daar geen geld voor te hebben. Welke reden kan het hebben dat je wil trouwen en daardoor een zeer korte procedure bij de ambtenaar kan volgen en dat het gratis is. Nu is het mogelijk om op financiële afweging  gratis te trouwen.
Zolang de financiële noodzaak niet duidelijk is betaald elk stel dat gaat trouwen datgene waar zij voor kiezen. De minst kostende variant is dan die van de korte ceremonie.

Algemeen Bestuur artikelen